ПЪРВО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Нелегален търговец на риба заплашва бургаски екип на bTV край Ропотамо: Ще удрям веее!

0
17570

Абе не ма снимай, бе, чуваш ли, ще удрям веее. Няма да ти давам обяснение, ти не си клиентка, изчезвай от тук. Изчезвай от тук, ще удрям ве, маймун. Така разярено крещи срещу бургаски екип на bTV нелегален търговец, продаващ риба край река Ропотамо.

Агресията му е насочена срещу репортера Десислава Генева и видеоператора Тани Костадинов, докато снимат репортаж за продажбата на риба край пътя по Южното Черноморие.

Агенцията по храните проверява такива търговци съвместно с полицията, за да се справи с тях.

„Спирайки колите на агенцията, те виждат, натоварват в колите си и изчезват в неизвестна посока”, каза директорът на Агенцията по безопасност на храните в Бургас д-р Георги Митев.

На следващия ден продават жива риба на друга отбивка.

„Могат да извършват търговска дейност за 15, за 20 или 30 минути и след това просто ги няма на това място”, каза пред bTV говорителят на НАП – Бургас Христо Узунов.

Милен Георгиев, който е законен търговец, продава риба в каравана вече 7 години. Оборудвана е с хладилна витрина, ледогенератор и фризер. За тях трябва да следят и клиентите.

„Когато рибата се съхранява при ненормални и нерегламентирани условия, тя е един много опасен продукт”, предупреди д-р Георги Митев.

Глобата за нелегалните търговци е от 1000 до 3000 лева, ако контролните институции успеят да ги заловят.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук