Първо в ДЕЙЛИ ПРЕС! Секси репортерката Златина Петкова от „Евроком“ направи на пух и прах раководството на „Свети Александър Невски“ (ВИЖТЕ ЗАЩО)

При Бог -само с придружител?!

0
72583
Снимка в социалните мрежи, споделена от гневен гражданин, помогнал на чужденец  в инвалиден стол да влезе в „Свети Александър Невски“, съобщи телевизия „Евроком“, видя Информационна агенция „Дейли Прес“. За Митко  количката е единствен начин за придвижване, осигуряващ му относителна независимост от болестта, вече 25 години. Живее във Видин, но идва в София сравнително често. Въпреки това опит да измине пътя до тази църква досега не е превил, защото е чувал от други, че ще намери  вратите й затворени. 
Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“

Оказва се прав. В същото положение, пред заключения вход,  се оказва и китайски турист с увреждания, разказва историята му топ репортерката на „Евроком“ Златина Петкова. Медията попита клисаря как хората с инвалидни колички да влязат в храма. Отговорът на този  въпрос за божия служител е напълно ясен, дава ни го, докато ни води при ръководството. Същият  получаваме и от секретаря на църковното настоятелство, който ни обяснява и че сигурността и малкото служители налагат входът да се заключва.

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“
 Все пак надежда за добра развръзка поне отчасти има. Обещават ни, че ще бъде поставен нов звънец на страничния вход, чрез който хората с увреждания да съобщят за присъствието си и съответно да им бъде отключено. В конкретния случай, след като екипът на телевизия „Евроком“ влезе в ролята на придружител и извести за чакащите пред входа,  на тях все пак им беше отворено и успяха да влязат.
Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“

Колкото обаче до табелите- налични ли са, или не и кой трябва да ги постави, мненията се оказаха доста различни. Такива все пак има и то пред главния вход на „Св. Александър Невски, които информират за цената на снимането, както и за забраната за влизане с неприлично облекло, но не и насочващи за хората в инвалидни колички. Поне нашият екип, Митко и китайските туристи не успяхме да открием такива, а според Петър Кичашки, който е член на Комисията за защита от дискриминация, по стара българска традиция  институциите си прехвърлят топката.

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“
Ако обаче църковното ръководство все пак постави нужния звънец и указателни табели от КЗД обещаха да помислят и за награда. Остава ни да чакаме и да се надяваме, че скоро ще дойде денят, в който библейското и житейското ще се срещнат , без придружители, лице в лице, пред входната врата на „Св. Александър Невски“- потропали и отворили си.
Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук