Пътните полицаи, които спасиха живот

0
1076

Двама столични пътни полицаи спасиха човешки живот, след като мъж ги помолил за помощ, тъй като се почуствал зле.

От МВР съобщават, че инцидентът е от вчера по обяд. Младши инспекторите Теодор Александров и Георги Шаламанов, които са служители в отдел „Пътна полиция“ в СДВР, били на пост на бул. „Цар Борис III“ в района на кв. „Княжево“. Докато подпомагали движението там, към тях се приближил мъж с молба за съдействие. Обяснил, че шофирайки се почувствал зле, прилошало му и едва успял да спре колата. Стягали го гърдите и имал болки в гърба.

Полицаите веднага подали сигнал в Бърза помощ, но виждайки състоянието на човека съобразили, че трябва да действат незабавно. Тъй като линейката не идвала, след десет минути чакане, те решили да го закарат сами до най-близката болница – в случая „Пирогов“, където му била оказана спешна помощ. Мъжът благодари сърдечно на униформените, чиято бърза и адекватна реакция е спасила живота му.

Младши инспектор Теодор Александров е служител в системата на МВР в отдел „Пътна полиция“ от 2000 г., а колегата му – младши инспектор Георги Шаламанов, от 2004 г., многократно са награждавани за професионално изпълнение на задачите.

По-късно от „Пирогов“ съобщиха, че мъжът е приет с бъбречна криза, каквато получавал за пореден път, по неговите обяснения. Дежурният лекар в спешния урологичен кабинет на „Пирогов“ д-р Милен Цветков го е прегледал, като установил, че пациентът има и съпътстващо бъбречно заболяване, за което мъжът е знаел. Изписани са му лекарства, от които той се е почувствал добре и е бил изписан./skener

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук