Работник пострада при мощна експлозия на електропровод в София

0
11202

Работник пострада тежко при мощна авария на електропровод в столичния квартал „Витоша„, съобщи „Канал 3“.

Инцидентът е станал до новострояща се сграда, на метри от въздушен електропровод 110 kV. Мощният гръм е стреснал жителите на столичния квартал. По разкази на очевидци при инцидента е имало волтова дъга.

Мъжът е транспортиран по спешност в УМБАЛСМ „Пирогов“ с опасност за живота.

От „Пирогов“ съобщиха, че мъжът веднага е бил приет в противошокова зала на Клиниката по изгаряне. За него се грижи екип от специалисти. Медиците правят оценка на състоянието и пръвична обработка на нараняванията му.

Състоянието на пострадали е изключително тежко. Той е с обширни и дълбоки изгаряния. В момента пациентът е настанен в реанимация, където е поставен под реанимационно лечение и активно наблюдение. Лекарите се борят за живота му.

Заради взрива ЧЕЗ спря електрозахранването в редица квартали на СофияБез ток са „Студентски град“, „Драгалевци“, „Симеоново“, „Витоша“, „Малинова долина“ и други. Хиляди домакинства са без ток.

Според информацията на електроразпределителното дружество инцидент със съоръжение 110 kV, собственост на Електроенергийния системен оператор (ЕСО), е наложил изключване на подстанция Студентски град.

От електроразпределителното дружество полагат усилия да захранят засегнатите клиенти по алтернативен път в максимално кратък срок.

Строителни дейности са причина за изключването на ЕП 110 kV „Железница“на ЕСО в София, съобщиха малко по-късно от Електроенергийния системен оператор (ЕСО), цитирани от БНТ.

От строежа са нарушили габарита на ЕП 110 kV „Железница“ в град София, собственост на ЕСО.

Според ЕСО от строителната компания не са се съобразили с изискванията за безопасност и са предприели неправомерна манипулация. Пострадалият работник не е служител на ЕСО.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук