Работниците от „София-БТ” излизат пак протест на 9 май

0
1430

Това ще е 5-та протестна акция срещу спиране дейността на цигарената фабрика

Пореден протест на тютюноработниците от „София-БТ” АД ще се проведе на 9 май 2016г. (понеделник) от 10.00 часа пред Министерски съвет. Работници и специалисти от дружествата на „Булгартабак – Холдинг” АД и основно работниците и специалистите от „София-БТ” АД ще проведат 5-та протестна акция срещу спиране дейността на цигарената фабрика в София.

Протестът пред Министерски съвет е провокиран от нежеланието на Лукарски, който независимо от това, че съгласно Закона за тютюна и тютюневите изделия е задължен да провежда държавната политика и упражнява контрол в областта на тютюневите и свързаните с тях изделия на 27 април 2016г. не пое ангажименти към протестиращите тютюноработници пред Министерство на икономиката. Браншовите структури на КНСБ и КТ „Подкрепа” заявяват своята категорична позиция, че неяснотата на цигареното производство в България на „Булгартабак – Холдинг” АД и съставните му дружества се задълбочава, поради което е и протестната акция пред Министерски съвет.

Работниците и специалистите от „София-БТ” АД ще организират с автомобили протестно шествие на 09 май 2016г. от 09:40ч от бул. „Цар Борис III” 134 (пред цигарената фабрика в кв. Овча Купел). Участниците в шествиет

о ще се включат в протестния митинг пред Министерски съвет на бул. „Дондуков 1”, в отсечката от бул. „Княгиня Мария Луиза” до ул. „Сердика”. Протестиращите тютюноработници настояват да се спрат действията по прекратяване дейността на „София-БТ” АД и се запазят трайно 400-те работни места.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук