Радан Кънев не казва нищо за назначенията на ДСБ, призовава депутатите от ГЕРБ да искат вот на недоверие

0
1309

Ако ПГ на ГЕРБ е недоволна от кадровата политика на правителството, може да поиска вот на недоверие, заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев по повод искането на депутатите от ГЕРБ да бъдат изтеглени от властта всички представители на ДСБ, предаде „Фокус“.

Кънев нарече пресконференцията на ГЕРБ „истерична“.

„Интересен детайл е, че преди три седмици премиерът заяви, че очаква атака срещу себе си. Съмнявам се да е очаквал тази атака да дойде от неговата парламентарна група“, заяви лидерът на ДСБ.

 „Конфликтът между ПГ на ГЕРБ и премиерът Борисов, колкото и да е очевиден, не е наш проблем“, допълни той.

„Не се учудвам, че колегите от ГЕРБ разглеждат властта като начин на ползване на облаги. Именно за това ДСБ е в опозиция, защото ни омръзна да служим за параван на разпределението на тези облаги между ГЕРБ и ДПС. Чудя се докога част от колегите от РБ ще търпят това унизително положение и на каква цена“, запита Кънев.

„Тъй като не знаем причината за тази публична истерия, мога само да предположа, че тя се дължи на заявеното намерение на ДСБ да поиска разследване на собствеността на „Булгартабак“ и публично свързаните с холдинга контрабандни канали в Турция и Близкия Изток“, заяви лидерът на ДСБ.

Радан Кънев не каза нищо конкретно за дългия списък с назначения на преминалата в опозиция партия, които продължават да заемат постовете си./ТРУД

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук