Радан Кънев: Ще бъда премиер, но не знам кога

0
1322

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че неговата амбиция като политик е да стане министър-председател. Той заяви пред Би Ти Ви, че вече работи по въпроса, но все още не знае кога може да му се отвори подобен шанс.

„Един десен лидер не може да тръгва към политическа кариера без амбиция за премиерския пост. Ще бъда министър-председател, но не знам кога. Съмнявам се, че ще е след изборите, които идват“, заяви Кънев и добави, че няма намерение да участва като министър или премиер в бъдещия служебен кабинет.

По думите му новият му политически проект няма да има нищо общо с Реформаторския блок. Според него моделът на партийна коалиция е приключен в България и няма как да се повтори повече, ако политическия субект иска да управлява. „Идеята на едно ново дясно е да реализира идеи“, уточни лидерът на ДСБ.

Той каза още, че няма никакво намерение да комуникира с премиера в оставка Бойко Борисов съставянето на кабинет след евентуални предсрочни избори.

„Няма да коментирам повече човек, който 4 пъти е напускал поста преждевременно, за да си издейства по-висок вот на следващи избори. Този човек е приключен, чао. Белият кон умря отдавна в българската политика и всеки, който е напуснал властта не се е върнал“, заяви Радан Кънев./Дневник

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук