Радев обяви иде ли режим на тока и какво се е случило тази нощ с цената на бензина

0
423

България е производител на електрическа енергия и износител на такава и българите няма да стоят на тъмно, категоричен бе президентът

От нивото на комуникация и съобщенията зависи нивото на обществено-икономическото развитие на всяка държава. Това заяви президентът Румен Радев на официална церемония по откриването на академичната учебна година във Висшето училище по телекомуникации и пощи.

„Малко висши училища могат да се похвалят с вашата история, а и не само. Трябва да отдадем дължимото на българските държавници от българските години след Освобождението, които прозряха необходимостта от кадри в пощите и телеграфните агенции. Резултатът е много бърз и той е във вашето висше учебно заведение“, изтъкна държавният глава.

По думите му подготвените кадри за телеграфа и пощите са сред пионерите в развитието на младата българска държава.
„Днес вие продължавате тази традиция, защото и днес продължават да се готвят кадри за държавните, общински органи и за всички сфери на обществения живот“, каза Радев.

Той поздрави ръководството на университета за новите хибридни специалности. „Това не е просто значим принос в дадени сектори, а това е бъдещето на българското висше образование“, подчерта президентът.

„Със знанията, които придобивате, с вашите специалности, вие ще сте хората, които ще определят хода на развитието на обществото. Желая ви успех, бъдете огромни професионалисти и успешни в утрешния ден“, обърна се в заключение Радев към студентите.

Президентът коментира и дали ще има режим на тока у нас – нещо, за което се заговори по-рано днес: „България е производител на електрическа енергия и износител на такава и българите няма да стоят на тъмно. Докато е служебното правителство, няма да има ограничение на потреблението на ток„.

Видяхте, че от тази нощ бензинът падна под 3 лева„, така президентът Румен Радев отговори на въпроса дали се водят преговори с „Лукойл“.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук