Разбиха група „брокери“, извършвали финансови измами

0
2914

Валентина Маджарова. Снимка: БГНЕС

Пострадалите са стотици, един от тях загубил над 1 млн. лв.

Шестима души са задържани, като те са били основните лица в организирана престъпна група за финансови измами. Това заяви административният ръководител на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова.

Групата се е състояла от харизматични и интелигентни хора, които са въвеждали своите жертви в заблуждение, че след като купят голям брой акции, тези акции ще станат много бързо ликвидни – с двойна и тройна печалба.

„Групата е задържана в петък. Касае се за група, извършвала финансови измами и пране на пари. Задържани са шест лица – организатори и основни движещи лица. Групата е действала от 2017 година при изключителна конспиративност. Участниците са изключително харизматични, интелигентни личности”, обясни Валентина Маджарова.

Пострадалите от схемата са стотици. Загубите на един от тях са за над милион лева. Става дума за сключване на договори за брокерство, които не са се реализирали. Те са инвестирали средства в акции, с цел те да се удвоят. Измамените хора също са изключително интелигентни.

„Групата се състои от лица, които са изключително манипулативни. С всеки един от тях е сключван отделен договор. Спрямо личността на човека, който е дошъл да инвестира, се е подхождало по различен начин. Открихме и специализирана техника за заглушаване на мобилни апарати, журналистически карти, за които предстои да разберем дали са истински”, разкри  зам.-директора на ГДБОП старши комисар Илия Делчев, цитиран от Нова тв.

Елка Василева

dnes.bg

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук