Развитие! Около лагер 3 открили инсулина на Петров… НЯМА ОТКАЗВАНЕ: Шерпите качват Шиша Пангма!

0
2235
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес"

Няма следа от Боян Петров в последния височинен лагер 3 на Шиша Пангма. Китайските спасители, които издирват българския алпинист, все пак ще се опитат да стигнат и до самия връх. След като няколко часа в базовия лагер нямаше информация как върви издирването, сега стана ясно, че китайските спасители са претърсили сутринта района около последния височинен лагер под връх Шиша Пангма. Те са открили само предмети от стари експедиции. Следи от Боян Петров няма. До момента не е открита и палатката му, потвърдиха за БНР от екипа на алпиниста, който е в неизвестност от 10 дни.

По информация на БНТ, при Лагер 3 е открит инсулина на българина.

Групата опитни шерпи, които търсят изчезналия български алпинист Боян Петров под връх Шиша Пангма в Хималаите, все пак ще се качи до най-високата точка. Това е последната официална информация от спасителната операция.

Шерпите ще останат в последния Лагер 3 тази нощ и утре рано тръгват към върха. Очаква се това да им отнеме между 8 и 10 часа, ако времето позволява.

Както писа медията ни, жената до Боян Петров Радослава Ненова призова спасителите да не рискуват живота си и да не се изкачват до върха. В профила си във Facebook Ненова написа, че над последния лагер няма как Петров да бъде намерен жив затова ги призова да претърсят районите, където все още има шанс българинът да е оцелял.

До момента няма никаква следа от Боян Петров, който беше видян за последно на 3 май. В търсенето участват шерпи, китайски планински спасители и специално модифицирани непалски хеликоптери.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук