РАЗКРИХА ПОРЕДНА НАГЛА СХЕМА! Данъчните глобиха „Пайнер” заради „Приказките” в Харманли

0
1386

Данъчните глобиха „Пайнер” ООД с 800 лв., но след обжалване в съда санкцята е намалена на 500 лв. На 7 декември 2014 г., данъчните извършили проверка на ресторант „Приказките” край Харманли, който е собственост на музикалната компания от Димитровград. Поводът за инспекцията бил – установяване факти и обстоятелства, свързани с наличие на организирани посещения за студентския празник, наличие на куверти и тяхното отчитане, установяване цените на предлаганите стоки, отчитане на приходи от продажби и установяване касова наличност на парични средства в търговския обект.

Инспекторите установили, че касовата наличност възлиза на 202.30 лв., а според техните сметки трябвало да има 8606.50 лв. Установена е разлика между фактическата наличност и отразените парични средства в размер на 8404.20 лева, казват данъчните и обясняват пред съда, че разликата не е отразена своевременно чрез операциите „Служебно изведени” суми.

Съставен е акт, а наказателното постановление е в размер на 800 лв.

От фирмата обжалвали пред Районен съд Харманли, защото считат, че постановлението е необосновано, тъй като не ставало ясно в какво се изразява и в какво е точно констатираното административно нарушение. Освен това било нарушено и правото на защита, а размерът на глобата – завишен.

Районният съдия Мария Атанасова е преценила, че санкцията трябва да бъде занижена на 500 лв., защото досега дружеството не е било наказвано, а нарушението не водело до неотразяване на приходи.

Решението може да се обжалва пред Административен съд Хасково.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук