Разстреляха с 20 сачми за глиган бившия бос на ВИС в Пловдив Митко Лудия, но все още няма следа от…

0
216

Криминалисти са категорични, че килърите са били най-малко двама, единия е чакал в кола ауди

Един спортист е убит със сачми за глигани, докато излиза от дома си. Той е бивш бос на ВИС в Пловдив, но не очаква покушението, пише Труд бг.

Отдавна е скъсал със силовите структури, има семейство и две деца. Жена му е известна красавица, двамата са неразделни. Във фаталната вечер отиват заедно на фитнес.

Никой от приятелите му не може да повярва в смъртта на майстора на бойните изкуства Димитър Стоянов – Лудия. Той е душата на компанията, никога не се е чувала лоша дума за него. 7 г. след убийството, все още няма и следа, която до доведе до поръчителя и килърите.

На 14 януари 2015 г. живеещите в луксозната кооперация в кв. „Лаута“ в града под тепетата чуват изстрели. Те все още не знаят, че за предназначени за техен комшия, когото уважават и обичат.

Димитър Стоянов с прякор Лудия излиза от дома си заедно с жена си – красивата манекенка Росица Черногорова. Часът е около 19.30. Жертвата не знае, че само на метри от го дебне килър с ловна пушка.

Сачмите са за глигани. Лудия се приближава на 2-3 метра и убиецът открива огън. Един от изстрелите попада в тялото му, но Митко хуква не към входа, а към убиеца. Следващите изстрели го повалят, той е уцелен в гърдите и в шията.

Линейката идва за минути, но 38-годишният мъж умира на път за болницата. Всички клиенти от италианския ресторант на първия етаж на сградата, в която живее жертвата и малцината минувачи по това време чуват изстрелите, тъй като оръжието е било без заглушител.

През нощта полицията открива опожареното „Ауди“ на убийците в покрайнините на парка, до който е било извършено убийството. Автомобилът е залят със запалителна течност и изпепелен.

По-късно е установено, че е откраднат от мъж от Благоевград и е обявен за издирване. Криминалисти са категорични, че килърите са били най-малко двама, единия е чакал в аудито.

Убийството е извършено изключително професионално, килърите са „работили на сигурно“. Димитър Стоянов е гръмнат с гладкоцевната пушка, която не може да бъде проследена.  Ловният патрон представлява контейнер, в който може да се сложи всичко – от най-дребни до най-едри сачми, в зависимост от това за какъв дивеч се използва. Липсата на нарези в цевта прави невъзможно проследяването на проектила.

Ловната пушка се използва от професионалисти за близка стрелба, което означава сигурна смърт. Разследващите работят по няколко версии, но нито една от тях така и не можа да бъде доказана.

Една от тях е изчезнал ТИР с цигари за 300 000 лв., който хора на Лудия били задигнали. Той бил влязъл от Турция за България през митница Свиленград.

Контролът над тези тирове и специално над задигнатия държали столични представители на ъндърграунда.  Крадците били поискали откуп 10% от стойността, за да върнат цигарите. След инфарктно съвещание откупът е бил платен, но стоката не била върната.

Представител на рекетираните се свързал с Лудия и дал ултимативен срок незаконните цигари да бъдат върнати.

Крадците обаче и този път не изпълнили разпорежданията, заради което на Лудия била издадена смъртна присъда. Никой от разследващите обаче не мога да докаже връзката на Стоянов с изчезналите цигари. Друга версия гласеше, че длъжник на Лудия е натиснал спусъка.

След като спира да се бие, Димитър Стоянов отваря заложна къща и според запознати започва да дава пари назаем срещу лихва. Клиент или конкурент са предполагаемите убийци по тази версия. Вероятно е отпуснал сериозна сума пари на клиент, който не можел да си връща вноските.

Предполага се, че заради наближаването на падежа човекът дори е бил сплашен. Най-невероятното версия, която обаче полицаите не изключиха беше, че е бил поръчан от конкурент на ринга. Лудия обаче от доста време е бил прекъснал състезателната си кариера.

По това време той е представител у нас на международната ММА федерацията „SHOOTOO“ и се е водил като неин заместник-шеф, но дейността на клуба е била почти замряла.

Димитър Стоянов започва спортната си кариера като боксьор. Звездата му изгрява в турнирите за аматьори в Слънчев бряг, където се състезава в категория до 91 килограма. На ринга е безразсъдно смел независимо кой е съперникът му, затова му излиза прякорът Лудия.

В аматьорски мачове се е бил и има една победа дори срещу Кубрат Пулев. Биографията му продължава с участието на ММА битки, като Стоянов е един от първите у нас, които организират такива боеве в Пловдив, в панаирните палати.

Самият той влиза в битки с известни майстори на бойните спортове. В младежките си години е бил охранител в най-големите нощни клубове под тепетата, откъдето са и познанствата му със знакови фигури от родния ъндърграунд. След като спира да се бие, Лудия преминава в друг бизнес.

Отваря заложна къща в „Тракия“ и започва да дава пари назаем срещу лихва. Въпреки промяната не зарязва спорта. Всекидневно тренира и поддържа фигурата си, става зам.-шеф на Федерацията по шу-ту.

Преди покушението той не е споделял с приятели, че е заплашван. Съседите му го описват като прекрасен човек, готов винаги да помогне. Във фаталната вечер обаче, е останал сам срещу килърите.

Семейството е неразделно

Моделка напуска „Визаж“ заради Димитър

Манекенката Росица Черногорова по времето, когато пламва любовта й с Митко.

Митко Лудия е човек, който изключително държи на семейството. Той се жени за топманекенката на „Визаж“ Росица Черногорова, раждат им се две деца – момче и момиче.  Според комшии Стоянов е грижовен баща и предан съпруг.

Семейството живее охолно и поддържа добри отношения с всички от кооперацията. Росица е една от най-красивите български моделки от близкото минало.

Синеоката красавица е работила с повечето български дизайнери, лицето й се появява и в много реклами. Заради изваяната си фигура често позира, представяйки бельо.

Няколко години Черногорова работи като модел и в чужбина. Тя обаче без колебание прекъсва успешната си кариера заради Димитър. Росица напуска дома си в София, за да се премести при него в Пловдив.

В малкото интервюта, които дава след брака, признава, че заради семейството си е сложила край на модата. Твърди, че децата и мъжът до нея са най-важното и красиво нещо в живота й. Черногорова дълго не може да дойде на себе си, след като пред очите й е убит любимият й човек.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук