РАЗХИЩЕНИЕ! ВСС дава 7 бона за рекламно клипче!

0
1314

Снимането на видеоклип за магистратските конкурси, които Висшият съдебен съвет провежда, предизвика най-горещият спор на заседанието на съвета днес.

Въпреки острите критики, мнозинството реши да се отпуснат близо 7000 лв. с ДДС и да се сключи договор с БНТ за заснемането на 10-минутен видеоклип за магистратските конкурси. Той ще бъде качен на сайта на съвета и на националната телевизия. Щял да се излъчи от националната телевизия по целия свят – с ирония тази клауза от договора бе прочетена от Михаил Кожарев.

При продъжителния дебат стана ясно, че по европроект вече са направени 10 видеоклипа за дейността на ВСС, които са качени на сайта на съвета и на БНТ. Не бе отговорено на въпроса защо се налага нов клип специално за конкурсите, правилата за които сега се променят в съдебния закон, и той може да се окаже неактуален. Не се знае каква е гледаемостта на сниманите досега, има ли ефект. Бе предложено парите да се дадат за обучение или семинар вместо за „видеоклип с неясен резултат“.

Магистрати попитаха защо трябва да се популяризира дейността само на една комисия на ВСС – комисията по предложенията и атестирането на магистратите /КПА/, а не на целия съвет. Както и коя атестационна комисия ще се популяризира – тази на съдийската или на прокурорската колегия. Съдия №1 Лозан Панов дори призова да се сложи край на дебата, защото ако продължим, „ще преизвикаме вниманието на целия свят“.

Източник: bnews.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук