Рапърът Ice G: Българският рап е с глупави текстове и звучи като чалга!

0
12649

Здравей, Ice G! Първо искам да ти благодаря, че се съгласи да дадеш това интервю за нашата медия. Искам да ти призная, че нашият екип сме ти големи фенове и бяхме много разочаровани когато разбрахме, че след успеха на двата хита: „Ежедневие“ и „Баскетбол“ си се отказал от рапа.

 

Да започнем с това: С какво се занимаваше през тези 3 години, които не беше на сцена?

– Пораснах, учих и тренирах. Спрях да се занимавам с музика, защото когато почнах бях само на 9 години. В моят клас имаше олигофрени, силно комплексирани момчета, които ми завиждаха и се заяждаха с мен. Доброто ми възпитание не ми позволяваше да им отвърна и имаше период в който ме беше яд, че съм станал известен. Пак повтарям: бях само на 9 години. Песните ми се въртяха по радиостанциите, хората в клубовете танцуваха и се забавляваха на тях, постоянно ме канеха на интервюта и участия, а аз исках да бъда просто дете.

Липсваше ли ти сцената през това време?

– В началото не, както казах, исках да бъда просто едно нормално момче. По-късно започна да ми липсва и то много, но започна пандемията и всички клубове бяха затворени. Преди това беше наистина много готино, защото бях единственият на 9 години в нощен клуб. Запознах се със собствениците на много клубове, хората ми се радваха, станах приятел с много изпълнители от БГ рап по време на Хип-хоп фестивалите, в които участвах.

Как реши да се завърнеш в музикалните среди?

– Ами да кажем, че пораснах. Наскоро гледах участие на някакви уж рапъри в „България Търси Талант“, изключително ниско ниво… Тези пък, които се водят звезди – Песните им са толкова дразнещи и безсмислени, че никога не бих си пуснал нещо подобно. Аз не съм спирал да пиша текстове, винаги нещо ми се върти в главата. Имам идеи за около 10 нови песни които мисля да реализирам до края на годината. Смятам, че има с какво още да изненадам феновете на тази музика.

Спомена, че си тренирал, какъв спорт?

– Тренирам в „Крав Мага Протекшън“ – първата и единствена школа по самоотбрана в югозападна България, официално сертифицирана от Krav Maga Global. Наскоро и 8-годишното ми братче се присъедини към тренировките. Чувствам се страхотно! Вкъщи също имам много уреди, направили сме си мини фитнес. Опитвам се да водя здравословен начин на живот. Не пуша, не пия и не употребявам наркотици, не пия кафе и газирани напитки.

А какво ще споделиш за ученето?

– След като завърших VI-то „СУ Иван Вазов“ с отличен шест, вече съм горд възпитаник на НХГ „Св. св. Кирил и Методий“, но не с музика, а с интензивно изучаване на немски език. Занимавам се с видеомонтажи, сам правя музиката си за новите песни и от скоро започнах да се занимавам с уеб дизайн.

Новите ти съученици как те приемат? Знаят ли че си най-младият рапър в България?

– На ново място в началото нито имаш приятели, нито врагове. Вече сме заедно от половин година и смея да твърдя, че са доста по- интелигентни от бившият ми клас. Първо се сприятелих с Marvel феновете, защото има какво да си говорим. Ходим заедно на кино, имаме си общ чат в който коментираме много неща. Веднъж на едно междучасие, чух съученик да прави freestyle. И както знаете, не искам да се хваля, но не искам да го крия, аз съм просто най-добрия. Започнах с римите и те бяха възхитени. След това никой не смее да пее рап когато съм наблизо.

Върху какво работиш в момента?

– В момента работя върху 3 песни. Песента „Земетресение“ разказва за моето завръщане. Другата е политически рап и се казва „Събудете се българи“. Третата е рап балада с много хубав текст, разказващ за любовта и раздялата. Най-вероятно и трите песни ще имат видео клипове, поне това коментираме с моят продуцент.

Политически рап? Не си ли твърде малък за такива песни?

– Не бих казал малък, април ставам на 15. Аз виждам каква е ситуацията в България. Виждам изнемогващи пенсионери. Виждам бездомни хора. Навсякъде има просяци. В интернет е пълно с кампании за болни деца. И кой мислите, че е виновен за това? Политиците, естествено. Припевът на песента е „Събудете се българи, отворете очите си, време е сами да управляваме съдбите си“

Кои рапъри слушаш?

– Първоначално слушах това което се слушаше вкъщи: Vanilla Ice, MC Hammer, N.W.A, 2Pac, Ice Cube, Ice T, LL Cool J и други. На скоро слушам повече East Coast, като Wu-Tang Clan, Nas, Mobb Deep и Big L. Български рапъри не слушам, не само защото текстовете са глупави, но и защото звучи повече като чалга от колкото рап. Моите любими са Eazy-E, Nas, Big L, Eminem и 2Pac

На 12 години си си купил собствена къща, разкажи ни как е станало това?

– Да това е много дълга история! Къщата наистина е моя и по документи е на мое име. На два етажа, по 100 кв. на етаж, а дворът е 2,5 декара. Да речем, че направих добра инвестиция, която ще остане завинаги в семейството ми.

Обиколил си доста места по света. Кое те впечатли най-много и къде планираш да пътуваш?

– Най-впечатляващата дестинация е Египет, разбира се. Там чествах рожденият си ден. Хургада е страхотен курорт, били сме три поредни години там. Често ходим в Турция, Гърция, Австрия, Германия, Македония и други. България съм я обиколил почти цялата, много се впечатлявам от паметниците и природните забележителности. За съжаление всичко е изключително занемарено. Предстоящото лято ще бъде интересно! Приех предизвикателството аз и брат ми да изкачим връх „Вихрен“. Има разбира се много места на които не съм бил. Както всеки човек занимаващ се с рап музика, искам да посетя родината на Хип-хопът – САЩ. Много ми се ходи в Калифорния, Ню Йорк и Флорида.

Какво ще пожелаеш на феновете си и на нашите читателите?

– На първо място им пожелавам да бъдат живи и здрави. Да следват мечтите си, да намерят стимул и вдъхновение, и нека силата да бъде с тях!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук