неделя, май 19, 2024
Google search engine
дом Топ Ревнивец, екзекутирал жена си пред цяло село, трогна съда: Съжалявам, беше много...

Ревнивец, екзекутирал жена си пред цяло село, трогна съда: Съжалявам, беше много красива

0
1543
12 години и 8 месеца затвор даде Окръжен съд-Пловдив на 58-годишния Юмер Юмер. Мъжът беше признат за виновен в предумишлено убийство на съпругата си Сейдегюл Юмер, извършено през лятото в хисарското село Мало Крушево.Пословичната ревност на убиеца е довела до зверството. Многократно той е бил чуван да заплашва жена си, че ако му изневери, ще я убие. Тези факти бяха подчертани на днешното съдебно заседание.

Юмер се призна за виновен. Затова наказанието му е редуцирано и е под предвидения минимум. Разстрелът стана на поляните край Мало Крушево, където Юмер и съпругата му Сейдегюл работили 2 години във фермата на местния животновъд Васил Илиев.

Двамата напуснали работа в началото на 2015 година. Жената се прибрала при роднините си в Силистренско, а съпругът потеглил при своите в Пазарджишко. Семейството не се разбирало, защото Юмер ревнувал с повод и без повод.

Няколко дни преди публичната екзекуция жената се върнала във фермата и казала на Васил Илиев, че иска отново да започне работа при него. Научил, че съпругата е отишла отново в Мало Крушево, Юмер наел кола, грабнал ловна пушка и отишъл край фермата.

В показанията си той твърди, че е видял жена си как се целува със собственика на фермата. Подчертал, обаче, че не е планувал убийството на жена си, а бил взел пушката, защото до фермата имало лисича дупка. Скандалът ескалирал, когато той вече се убедил, че Сейдегюл е любовница на овцевъда.

Както първо БЛИЦ съобщи, цялото село стана свидетел на публичната екзекуция. Жената изкарала овцете на паша, а мъжът й тичал след нея с пушката й я разстрелял пред очите на жителите на Мало Крушево.

Пред съда в последната си дума Юмер Юмер се разплака и каза: „Много съжалявам застаналото. Да можех аз да съм мъртъв, а не тя. Много я обичах, беше много красива, но бях убеден и знаех, че ми изневерява”.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив. В залата бяха и двамата синове на убиеца, които отказаха да предявят граждански искове срещу баща си за убийството на майка им.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук