Резултати: Кой трябва да представи България на Евровизия 2016?

0
960

Изминаха точно две седмици от началото на независимата фен анкета на тема „Кой трябва да представи България на Евровизия 2016?“

Целта на анкетата беше да се разбере интереса на българските фенове, защото всички имаме голямото желание България да бъде на финал на най-популярният музикален конкурс в Европа. Анкетата съдържаше общо 15 изпълнителя от различни стилове музика и ето, след доста оспорвана битка, в която почти всички си разменяха позициите можем официално да обявим победителите!

Своят глас дадоха 40 415 човека от общо 65 страни – България, Германия, Великобритания, Кипър, Испания, САЩ, Гърция, Испания, Русия, Холандия, Италия, Австрия, Белгия, Турция, Македония, Дания, Франция, Израел, Канада, Полша, Португалия, Чехия, Сърбия, Норвегия, Обединени Арабски Емирства, Унгария, Румъния, Швеция, Швейцария, Финландия, Малта, Южна Корея, Албания, Исландия, Ирландия, Украйна, Бразилия, Кения, Аржентина, Китай, Япония, Йордания, Мексико, Словения, Армения, Беларус, Хърватия, Индонезия, Словакия, Азербайджан, Босна и Херцеговина, Коста Рика, Египет, Хонконг, Казахстан, Косово, Латвия, Либия, Люксембург, Малайзия, Нова Зеландия, Катар, Сингапур, Тайван и Тайланд.

На 5-то място с 4495 гласа (11,12%) е Михаела Филева! Тя е на 21 години и е родена във Велико Търново. Кариерата ѝ започва през 2011 година, след като участва в телевизионното музикално реалити X Factor, от където набира популярност. Ето че 4 години по-късно Михаела е още по-популярна и успява да се пребори за място в топ 5!

Христия  завърши на 4-то място с общо 4956 гласа (12,26%). Изключително сме радостни, че именно тя намира място в топ 5. Християна е на 25 години и е най-добрия участник в X Factor 4. Тя получи най-много положителни мнения, както в коментарите, така и на редакционната ни поща. Ще бъдем изключително щастливи, ако видим това невероятно момиче на сцената на Евровизия, особено защитавайки честта на България!

На трето място се класира звездата на Европа за 2015-та година и най-добрата водеща на Евровизия до този момент Поли Генова. Тя събра общо 5092 гласа (12,60%). Поли е на 28 години и е от столицата София. Музикалната ѝ кариера започва, когато е едва на 4 години. През 1995г. става първият член на току-що сформираната детска вокална група Бон-бон. Тогава започва и нейната професионална музикална кариера. Участвала е 4 пъти в националните селекции на България, а най-големият ѝ успех идва през 2011 година, когато с песента „На инат“ представя България в Дюселдорф. Благодарение на доброто си представяне на конкурса Поли става ментор на групите в първия сезон на X Factor България. До този момент Поли остава любимката на европейската публика, като трудно може да я видите на различно място от първото в клиповете на тема „My favourite Eurovision song from each country„.

На второ място с 5183 гласа (12,82%) се нареди наскоро нашумялата поп фурия Жана Бергендорф. Тя е на 30 години и е от град Сливен. Започва да пее още от шестгодишна, а в рода ѝ музиканти са майка ѝ и нейните баба и дядо. Кариерата си започва на 18 години, заминавайки на хиляди километри от дома – Южна Корея. През 2010 година заминава за Дания и се записва в X Factor Дания, където не стига далеч, защото според журито датския език ще и бъде пречка. През 2012 се завръща в България и участва в тукашния X Factor, където не само успява да победи, а и не остава на елиминации нито един път!

ПЪРВА В КЛАСАЦИЯТА Е Петя Иванова – Преслава. Преслава е на 31 години и е от Добрич. Завършила е музикалното си образование в местното училище в Добрич със специалност фолклорно пеене, свирела е и на гъдулка. Тя е едно от най-ярките и знакови имена на българската музика през последното десетилетие. Зад гърба си има 6 студийни албума, 3 компилации и над 40 заснети клипа. Притежава плътен и лесно разпознаваем глас. Благодарение на богатите си гласови възможности е способна да пее много стилове музика – поп-фолк, фолклор, поп, рок, джаз.

Тази година Евровизия 2016 ще се проведе в Швеция на 10,12 и 14 май. За България това ще бъде 10-то юбилейно участие в конкурса! Всички имаме големи надежди да видим страната ни на финал, ето защо призоваваме всички българи в чужбина да подкрепят българският представител на конкурса. Как и кога ще обявим на по-късен етап, заедно с партньорите ни от BNT Eurovision Bulgaria, както в сайта ни, така и в всички наши профили в социалните мрежи – Facebook, Instagram, Twitter и Youtube! Призоваваме също всички наши колеги журналисти да се обединят около каузата Евровизия и нека заедно направим най-доброто!/Blife

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук