РЕПОРТАЖ НА АГЕНЦИЯ DAILYPRESS.bg TV! Граждани недоволстват как е арестуван кметът на „Младост“ (ДОПЪЛНЕНА)

"Най-вероятно това ще се окаже много шум за нищо. Клиентката ми смята, че това е начин да бъде отстранена г-жа Иванчева от поста. Изключително унизителен беше начинът, по който се отнесоха към тях,"

0
173390
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес".

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ – СЪДЕБНАТА ПАЛАТА 

Протест пред кметството на столичния район „Младост“. Граждани недоволстват от начина на арест на кмета Десислава Иванчева, съобщи репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Тя бе задържана вчера за получаване на подкупа, а  арестът е извършен на бул. „Васил Левски“ в центъра на София, точно срещу Спортната палата.

„Целият проблем е, че при случая с кв. „Младост“ има колебания сред хората. Те не вярват какво точно става. Имат подозрения спрямо действията на конкретния кмет“, коментира пред агенция „Дейли Прес“ Тихомир Безлов от Център за изследване на демокрацията. За него начинът, по който се е случило всичко, е създало съмненията и все още е трудно да се каже, защото информацията е много малко.

„Абсолютно спретната и нагласена акция, подхвърлени куфари. Това е абсурдно. Как може някой да вози куфар с пари в багажника си на служебната кола. Тя е ходила на служебна среща в Столична община, не е нормално това. Тя се бори година и половина със строежи и един слънчев ден решава, че ще си носи куфар с пари в багажника“, обясни Диана Сивинова, ПР на район „Младост“ за Информационна агенция „Дейли Прес“.

Сивинова няма информация по време на обиска вчера, кои кабинети в общината са проверени, днес общината ще работи нормално за граждани.

„Определям случая като активно мероприятие. Убедени сме, че подкуп е даден, но той е даден на високо ниво със съвсем друга цел. Това е едно активно мероприятие с цел дискредитиране на легитимно избраната кметица на район „Младост“. Това са методите, които провеждат репресивните диктатури, да бъдат държани две жени с белезници 5 часа в центъра на София. Това едемонстративна акция, която цели затваряне на общината и отстраняване“, обясняват привърженици, съобщи наш репортер от сградата на БТА днес по – рано.

Изведоха Десислава Иванчева от Спортната палата

Изведоха Десислава Иванчева от Спортната палата

 

Кметът на Младост е обвинена за вземане на подкуп

„Случаят с кмета е много специален. Там имаше безпрецедентно гласуване след отстраняването на предишния кмет пак по подозрение в корупция. След отстраняването му, имаше огромна подкрепа, което беше гласуване срещу основните политически формации. ГЕРБ загуби на тези избори. Имаше противопоставяне и привърженици. Това, което в момента се случва, създава колебания. Много малко знаем какво реално става при това задържане. Показателно е колко малко информация има. Предстои да видим има ли СРС, твърди се, че има, има ли показания на страната, която е дала“, допълни Тихомир Безлов пред Информационна агенция „Дейли Прес“.

„Не мога да кажа все още за този арест каква е истината, докато не се произнесе следствието. Аз като член на инициативния комитет, който я издигна, свалихме доверието си от нея отдавна, защото тя с работата си и действията си, доказа, че не е коректен и честен човек. За тези 2 години има няколко индикации, в които бяхме длъжни да свалим доверието си. Те са няколко – строежът на бл.70, тя сключи споразумение с инвеститорите. В „Младост“ 4 пусна протокол към Столична да се продаде по 39.90 лв/кв.м.Имахме съмнения за корупция. Имаше некоректни игри срещу зам.кмета Никола Вапцаров. Много са“, коментира Кристияна Тодорова.

Арестуваха кмета на столичния район "Младост"

Арестуваха кмета на столичния район „Младост“

Над четири часа Десислава Иванчева стоя с белезници на ръцете в центъра на София

Автомобилът, с който е спряна кметицата Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова е служебен и е каран от много хора, коментира пред агенция „Дейли Прес“. адвокат Ирен Савова, която представлява Петрова. Двете били в Столична община на улица „Московска“, имали и среща с адвокат Върбан Върбанов, а колата всъщност не била заключена отпред.

В служебният автомобил е имало и много кашони пълни с боклуци, а е изваден точно кашона с парите. Цялата акция е твърде показна и напълно излишно, счита адвокат Савова. Петрова вероятно ще съди държавата за нарушаване на човешките права.

„Най-вероятно това ще се окаже много шум за нищо. Клиентката ми смята, че това е начин да бъде отстранена г-жа Иванчева от поста. Изключително унизителен беше начинът, по който се отнесоха към тях,“ добави Савова за Информационна агенция „Дейли Прес“.

„Тези жени не бяха пили вода, не бяха ходили до тоалетна. Да отиде адвокат, за да им съдейства за най-елементарни нужди. През цялото време клиентката ми плачеше от унижение, от това, че има син и майка, която гледа. Беше в доста тежко състояние. Викана е била и Бърза помощ“, коментира Ирен Савова.

Според Кадиев Иванчева не става за кмет

Според Кадиев Иванчева не става за кмет

Смята обаче, че всичко напомня на знакови арести от първия мандат на ГЕРБ

По отношение на ареста, нещата са „изключително притеснителни“, заради „зрелищният начин на този арест“, обясни пред БНТ депутатът от БСП Иван Иванов. „Това, дали тази госпожа е виновна или невинна, това ще го покаже съдебният процес. Притеснява ни начина, по който се случи“, обясни той.

„От доста време нашите общински съветници в София алармират за нередности в управлението на „Младост“ и се очакваше да има нещо, защото и сигналите, които са подавали нашите общински съветници, включително и за озеленяването в „Младост“, което беше похарчени над 400 хиляди лева и то нецелесъобразно според нас, явно показваше, че има някакви дефекти в управлението на Младост и че има някакъв проблем, допълни Юлиан  Ангелов от Обединени патриоти.

Той се надява, че институциите ще направят всичко възможно и ще докажат дали това е така или не е така.

„Тук иде реч за извършване на процесуално-следствени действия. Очевидно е било необходимо присъствието на задържаното лице, за да участва в извършването на тези процесуално-следствени действия“, коментира Данаил Кирилов от ГЕРБ. Когато се изнесе информация относно фактите и обстоятелствата ще има достатъчно данни да се прецени какъв е случаят, добави той.

Снимка: Информационна агенция „Дейли Прес“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук