Решетки за фелдшер, посягал на ученички

0
600

Опипвал ги в кабинета си във врачанското школо „Отец Паисий”

С шест години затвор е наказан 65-годишният Борислав Кунов от Враца за блудство с ученички. Присъдата му е постановена от наказателен състав на районния съд в града.

Срещу бившия вече фелдшер на училището по изкуствата „Отец Паисий” са били повдигнати 16 обвинения от момичета, които той опипвал и целувал в кабинета си, когато те ходели на преглед. Това продължило от началото на учебната 2012-та до края на май следващата година.

Съдът го е признал за виновен в блудство с 14 ученички, които по това време не са били навършили 16 години. Приел е, че фелдшерът се е възползвал от положението на зависимост на децата към него. Но го е оправдал по обвиненията, че е мърсувал с две по-големи момичета, които са били непълнолетни.

За всяко от децата, с които се е гаврил, Борислав Кунов получил наказания между 2 и 4 години лишаване от свобода. В крайна сметка съдът оставил в сила едно общо наказание от 4 години затвор, което докладчикът по делото съдия Стела Колчева е увеличила на 6 години решетки. То всъщност е максималното, предвидено в закона, при увеличаване на присъдата.

Скандалът с похотливия фелдшер гръмна в началото на юни 2013-та, когато Кунов бе арестуван след оплакване на родители и обиски в кабинета и къщата му. Делото пък приключи сред поредица заседания при закрити врати, множество експертизи и разпити на десетки свидетели. Разноските по делото, които са в размер на 12 000 лв., са за сметка на подсъдимия. Съдът е уважил и два от трите предявени граждански иска от родители на децата. Третият е отхвърлен, тъй като по това обвинение Кунов е бил признат за невинен.
Осъденият може да обжалва присъдата си пред Окръжния съд във Враца в 14-дневен срок./Монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук