Рибари в Куба спасиха ранено бебе ламантин с краве и козе мляко

0
90
Кубински рибари спасиха ранено бебе ламантин (морска крава) в залив в далечната североизточната част на острова и го захраниха със смес от краве и козе мляко и кокосова вода, предаде Ройтерс.

След това животното е взето в намиращия се наблизо аквариум.

Рибарите открили ламантина с дълбоки рани по главата и тялото в залива Мареа дел Потрийо, на повече от 850 км от столицата Хавана.

При пристигането си на брега, те потърсили съдействие от доброволци от близкото населено място. „Хората тичаха, за да ни помогнат“, разказва Виктор Антонио Серано. „Разпознахме, че е бозайник и хората, които имат крави ни дадоха мляко, както и тези, които отглеждат кози“.
Ламантинът, воден бозайник, подобен на гигантска, носеща се във водата крава, се среща в защитени заливи и естуари в цяла Куба.
Възрастните ламантини са тревопасни, хранещи се с морски треви и други водни растения.

Служители в аквариума в близкото населено място Сантяго де Куба посъветвали рибарите да продължат да хранят животното, след което ветеринарни лекари взели бозайника и го отвели на безопасно място.

Островът е широко известен като най-доброто местообитание за ламантини в Карибския басейн, въпреки че морските бозайници са застрашени от бракониерство, наранявания от лодки и често са намирани, заплетени в риболовни уреди.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук