Рибари от Варна излязоха на протест

0
1813

Над 60 рибари от Варна, Балчик, Каварна и други населени места от региона излязоха на протест пред сградата на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) в морския град. Това съобщиха от информационна агенция Фокус.

От рибарския бранш искат съдействие и повече предвидимост

Причината за протеста е, че рибарите настояват за смяна на ръководството на Агенцията, като обясняват, че не срещат разбиране. Някои от тях посочиха, че от месеци не са излизали в морето поради наложените ограничения и до дни ги очаква фалит, а друго препитание нямат.

Според рибарите, в ИАРА трябва да работят специалисти и да бъде изградена политика в сферата на рибарството. Това е петият протест в последните два месеца.

„Искаме смяна на ръководството на ИАРА, а причината за това е лошото управление и липсата на визия и стратегия за развитието на рибарството в България, липсва и всякаква комуникация с нашия бранш“, посочи председателят на националната браншова организация „Черноморски изгрев“ Емил Милев.

Той добави, че това е петият протест на бранша, но след досегашните четири никой не е обърнал внимание на исканията на рибарите. Според Милев с протестите си рибарите отново искат да припомнят, че има проблем.

„Рибарският бранш и ИАРА трябва да вървят ръка за ръка и всички проблеми да решаваме заедно. Тази комуникация се загуби и в последните месеци виждаме само еднолични решения, взимани от ръководството на Агенцията и всички те са в ущърб на бранша“, каза още Емил Милев.

Той допълни, че ако никой не обърне внимание на исканията на колегите му, те са готови да организират гражданско неподчинение и затваряне на пътища за да се предизвика по-голямо обществено внимание.

Фермер.Бг

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук