Румен Петков изригна: Гого Лозанов да си ходи и тогава да се избира шеф на БНР

0
1259

Румен Петков призовава настоящото ръководство на СЕМ, което е в „оставка“ и изтичащ мандат незабавно да напусне и тогава да се избира нов шеф на Българското национално радио.

„Принципният подход е всички регулаторни и контролни органи, които са с изтекъл мандат трябва да се попълнят час по-скоро. За обществото е необяснимо, защо при изтичането на мандата на определени дейци в тези органи или на целия орган не се взимат веднага мерки, а се създава впечатлението, че хора или органи с изтекъл мандат се държат, за да могат да изпълняват определени поръчки насочени в една или друга посока”, заяви Петков, съобщава „Фокус“.

„ От тази гледна точка настояваме изборът на ново ръководство на Националното радио генерален директор да бъде извършен от легитимния актуализиран, попълнен състав на СЕМ, а не от състав, чиито повече членове са с изтекли мандати, което прави избора легитимен и пред професионалната общност и пред обществото. Прави го спорен и неморален. Настояваме да бъде спряна час по-скоро процедурата за избор на генерален директор на Националното радио, да бъде попълнен съставът на Съвета за електронни медии и едва след това да се премине към генерален директор на радиото. Същото се отнася и за ръководството на телевизията”, уточни Румен Петков.

По думите му, принципната постановка е на всички такива органи с изтекъл мандат да се намира навременно решение, а не да остава на обществото впечатлението, че се държат хора на съответните длъжности, за да могат да изпълняват определени поръчки „Част от тях твърде грозновати”./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук