Румен Петков чу само популизъм за извънредното заседание на НС

0
2791

Председателят на ПП АБВ определи случая с „Олимпик“ като провал на министъра на финансите Владислав Горанов и провал на парламента заради демонстрацията на безгрижие по въпрос, който засяга повече от 200 000 български граждани, съобщиха от пресцентъра на АБВ.

Председателят на партията заяви, че днешното извънредно заседание на парламента по казуса за срива на Търговския регистър е връх на популизма.

„ГЕРБ и БСП ще се замерят с квалификации кой виновен и кой най-виновен“ , категоричен е председателят на АБВ.

На пресконференция той припомни, че ПП АБВ призова за оставката на изпълнителният директор на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова и я получи.

„Изводът на АБВ е, че назначението на Габриела Козарева не вещае нищо добро за Агенцията, тъй като тя не е неподготвена за такова изключително тежко звено“, подчерта Петков.

Той припомни също, че партията още преди месеци е обърнала внимание на проблемите в Агенцията. По думите му нито един народен представител не е реагирал тогава.

Петков каза още, че фирмата, която се занимава с поддръжката на регистъра – „Лирекс“, има оперативни проблеми, но на този факт също не е обърнато внимание от страна на Агенцията по вписванията.

„Новоназначеният директор на Агенцията е със зашеметяваща неколкомесечна биография на ръководител в Министерството на спорта, в Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия и сега оглавява такъв ключов сектор“, наблегна председателят на АБВ.

Петков изрази смущение от факта, че в Народното събрание няма внесено нито едно решение, свързано с дискусията по Агенцията.

„Няма експертна оценка нито по катастрофата в Агенцията по вписванията, нито по катастрофата с фалита застрахователната компания „Олимпик“., коментира още Румен Петков и допълни, че Комисията за финансов надзоризлъчва противоречива информация за начина на обезщетяване.

Припомняме, по-рано днес от АБВ настояха за да бъдат премахнати всички знайни и незнайни „велики“ експерти в различните управителни тела и сектори на управление, бордове и съвети на директори.

Според тях това може да стане чрез законодателни инициативи, промени в Търговския регистър и създаване на ясни критерии за работата на държавните предприятия.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук