Румен Радев избухна: Действията на Ненчев като министър са безхаберие и невежество

0
1238

Започна разпитът на президента Румен Радев, който е призован като свидетел по делото срещу бившия министър на отбраната Николай Ненчев, съобщава „Канал 3“.

На влизане в съдебната зала Радев заяви отново, че Николай Ненчев е катастрофирал с договора с Полша за ремонта на изтребителите МиГ-29. По думите му действията на Ненчев са безхаберие и невежество.

Държавният глава Радев каза още, че подкрепя действията на прокуратурата. Относно вчерашната среща на президента с Бойко Борисов, Радев посочи пред журналистите, че целта й е била да се предотврати войната между институциите.

Днешното заседание по делото започна с показанията на Румен Радев, но при закрити врата.

В същото време Николай Ненчев лобира в ефир за Ф-16: Ако се задейства Член 5 на неутрална Швеция ли ще разчитаме?

Бившият военен министър Николай Ненчев открито лобира в ефира на бТВ за американските изтребители Ф-16. Часове преди да се яви пред Темида, той бе гост в сутрешния блок на телевизията.

Ако се задейства Член 5 на кого ще разчитаме – на нашите съюзници или на неутрална Швеция, риторично попита Ненчев.

„Не купуваме самолети, а сигурност. Това е геостратегически избор на страната ни“, каза Ненчев и така повтори аргументите, които се чуват от всички, които настояват за Ф-16.

„Грипен са с по-слаби технически характеристики. Ф-16 е по-добрият самолет. С такива са всички наши съседи. Много по-добре за пилотите ни е да се обучат да летят с Ф-16, а след това да минат на Ф-36. Не дай си Боже, ако нещо се случи и се задейства Член 5 на кого разчитаме – на нашите съюзници или на неутрална Швеция?“, каза той.

Източник: Епицентър.бг

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук