Румен Радев: Най-късно в петък трябва да връча третия мандат

0
64

Времето за политически декларации изтече. Хората очакват да видят ясно поета отговорност от българския парламент. Чакам ясен сигнал от партиите, те трябва да решат, и устойчивата формула да дойде от тях. Това заяви в Тополовград президентът Румен Радев по повод на очакваното връчване на третия мандат за съставяне на кабинет.

При тази парламентарна конфигурация, ако искаме да имаме успех, трябва компромис. А точно тази дума не витае в българския парламент. Без компромис няма да се получи. Mного важен е диалогът между самите партии, които трябва да построят едно стабилно мнозинство, така че да сформират правителство“, подчерта Радев.

„Мога да забавя връчването на третия мандат в името на това, но в идния петък той трябва да бъде връчен“, поясни държавният глава.

„Всички опции за връчване на мандат на оставащите партии са възможни“, добави той.

„Партиите трябва да докажат, че имат място в този парламент“, призова държавният глава.

Той коментира и темата с мигрантската криза.

„Тези общини участват активно в защитата на държавната граница, понеже граничните служители живеят и работят тук. С нарастване на мигрантския натиск държавата не взима адекватни мерки. 4 млн. И 200 хиляди лева са нужни на месец за усилване на охраната на границата с 1000 души от българската армия и 140 единици транспортна техника, така че да се включат и те в охраната на границата. Има ги в резерва, но от парламента зависи актуализацията на бюджета, за да се разпределят“, коментира Радев. Източник: БТА, БГНЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук