Румяна Арнаудова ексклузивно пред DAILYPRESS-bg.com: Сред 7-те задържани лица в Истанбул са зам.-председател на Общинския съвет в Бургас и бивш депутат, Димитър Желязков все още е в турския арест

Очакват се повече подробности по случая в по-късните часове на днешния ден, когато зам.-главният прокурор Иван Гешев ще направи изявление

0
9738

Сред 7-те задържани лица в Истанбул са зам.-председател на Общинския съвет в Бургас и бивш депутат. Това каза за Информационна агенция „Дейли Прес“ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова във връзка с престъпната група, действала в Бургаско.

„Две от задържаните лица в Истанбул са Бенчо Бенчев – зам.-председател на Общинския съвет в Бургас и Несрин Узун – бивш народен представител и бивш кмет на община Руен. Димитър Желязков не е сред 7-те лица, предадени на българското МВР. 7-те души са изведени с полицейски заповеди за принудително извеждане от територията на Турция, те не са били обявявани за издирване“, коментира Анраудова.

Тя уточни, че по отношение на Димитър Желязков, е стартирала процедура по линия на международно сътрудничество, тъй като той е обявен за издирване с Червена бюлетина на „Интерпол“. 

Очакват се повече подробности по случая в по-късните часове на днешния ден, когато зам.-главният прокурор Иван Гешев ще направи изявление.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС!

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук