Румяна Бъчварова отново неадекватна! Вместо с мерки за заплахите за убийство на премиера, хвърля прах в очите със статистика за обири

0
1405

Вътрешният министър Румяна Бъчварова за пореден път доказа, че не е подходяща за поста, който заема. Докато цялата държава се тресе около съобщението за заплахите за живота на премиера, тя реши да наблегне на статистика.

„Що се отнася до премиера, той е изключително важна личност. Има заплахи за него, ние ги проверяваме”, каза Бъчварова в ефира на Нова телевизия относно полученото в Министерски съвет писмо с куршум. Все пак тя посочи, че не става въпрос за пиар акция, каквито твърдения също бяха лансирани.

„Искам да кажа, че темите за заплахи срещу премиера Бойко Борисов и Делян Пеевски не е хубаво да се коментират широко. През последните дни се разшумя за охраната от НСО, защото искахме да избегнем спекулациите, които се случиха с охраната на Лютви Местан. По-добре е да не говорим по тези теми. Не искам да давам повече информация. Работим съвестно, професионално и отговорно по всички сигнали. Тук няма политика“, заяви тя.

За сметка на това относно статистиката за извършени обири на територията на страната и колко от тях за разкрити, Бъчварова се беше добре подготвила със статистика, като дори беше донесла в студиото и диаграми.

„В сравнение с 2014 година обаче, имаме огромен спад на грабежите и ръст при тяхната разкриваемост. Това не означава, че сме решили проблема. МВР има интерес от истинска статистика, за да си вършим по-добре работата, разкри Бъчварова и показа схема, според която грабежите са намелели, а разкритите престъпления са се увеличили. Една от най-високата разкриваемост отчитаме при битовата престъпност и нападенията над старите хора“, заяви Бъчварова.

Относно решението да бъде оповестена информацията за назначената охрана на Делян Пеевски, Бъчварова обясни, че причината бил Лютви Местан.

„Заради този проблем с охраната на Лютви Местан, затова главният секретар каза за Пеевски. Защото беше направен опит да се спекулира с охраната на Местан и решението беше , за да не се създаде прецедент”, посочи Бъчварова.

Тя коментира и напрежението между България и Турция. „Към този момент няма влияние на турската страна в България. Не отричам, че може да има такива опити, но ние ги пресичаме своевременно, както стана с турското аташе в Бургас. Сблъсък между мен и Цветан Цветанов няма. Ние работим заедно от 2007 година. Темата за конфликт между нас е измислен сюжет. От разговорите ми с Бойко Борисов разбрах, че е той категоричен в решенията си за обществените поръчки. Това е един от законните механизми, чрез които държавата да си върне контрола, коментира горещите теми от последната седмица вицепремиерът./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук