Руският академик Лео Бокерия разкри къде се намира човешката душа

0
148

Специалистът разкрива и начина, по който може да достигнем 100-годишна възраст

Лео Бокерия, президент на Националния медицински изследователски център по сърдечно-съдова хирургия „Бакулев“, президент на общоруската обществена организация „Лига на здравето на нацията“, академик на Руската академия на науките, е определил местоположението на човешката душа, съобщават световните издания.

„Често ме питат къде се намира душата. Аз казвам, че тя се намира в кръвоносната система. Когато кръвоносната система спре, тя си отива“, смята кардиологът.

В скорошно интервю Бокерия разкрива начина, по който може да достигне 100-годишна възраст. Той описва движението и положителния поглед към света като условия, които ще помогнат за осигуряване на дълголетие.

„Не казвам, че трябва да прощавате на всички, просто се пазете от ненужните хора. Вярвам, че това е фокус върху живота“, – казва лекарят.

Преди това Бокерия посъветва страдащите от COVID-19 да четат на глас по 15 минути на всеки час. Според академика това упражнение помага за възстановяването на дихателните мускули след болестта.

Автор: БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук