Самоковец спечели купа „Самандови“ в Гоце Делчев

0
1544

Ивайло Стоянов от Самоков спечели поредното издание на купа „Самандови“ на сингъл в Гоце Делчев във финал без участието на местни състезатели и стана първият човек, който не е неврокопчанин, победил в надпреварата

Председателят на Общинския паралемент в Гоце Делчев Ангел Гераксиев (с черната фланелка), шампионът Ивайло Стоянов (в средата) и подгласникът му Георги Нушев в снимка за спомен със сестрите Мария и Александра Самандови, които бяха основни двигатели на турнира и дадоха основен принос за неговото отлично протичане

Живеещият в Австрия самоковлия успя да надделее в един драматичен финал срещу национала на България по ски Георги Нушев от Петрич. Те стигнаха до последния двубой, след като успяха да се разправят в двата турнирни дни с конкуренцията на рекордните в историята на надпреварата 32-ма участници от София, Самоков, Перник, Петрич и Сандански. Двамата поднесоха на публиката, за която след двата дни на интересни двубои заключителният двубой наистина бе черешката на тортата. За него допринесе и отличния поглед на съдията Кирил Аврионов, който не позволи да има спорове относно отсъжданията му. В първия сет шампионът надделя с 6:4, а през втория двамата поднесоха истинска драма, в която събитията се развиваха гейм за гейм като Георги Нушев взе аванс с пробив при 4:5. Той обаче не успя да се възползва от него, за да стигне резултатът до 6:6 и тайбрек, в който той също започна по-добре и поведе с 2 точки – 4:2. Отново обаче сценарият се повтори като нервите на Ивайло СТоянов се оказаха по-здрави, за да се поздрави с крайния успех.

Георги Нушев (от лявата страна) получава наградата си от председателя на Общинския съвет в Гоце Делчев Ангел Гераксиев
Шампионът Ивайло Стоянов

Двамата си разделиха лъвския пай от наградния фонд, осигурен от ПК „Възраждане“ и фирма „Пиринват“, а председателят на общинския парламент в Гоце Делчев – Ангел Гераксиев, както всяка година показа отношение към тениса и отново не пропусна турнир, организиран на кортовете на клуб „Самандови“. През тази организаторите дадоха да се разбере, че бе увеличен като за първи път бяха наградени и подгласниците на двамата финалисти – Златин Мингов, който на полуфинала бе отстранен от Георги Нушев и Атанас Кръстилов, на когото високата температура попречи да победи на полуфинала шампиона Ивайло Стоянов и да има отново неврокопско присъствие на финала.

Веднага след финала започнаха и преговорите между част от 32-та участници за формиране на тимове, с които да участват в турнира на двойки, който ще се проведе в средата на септември, а някои от тях побързаха да дадат заявка за сингълтурнира, с който ще се закрие състезателната година на кортовете на клуб „Самандови“ в през октомври. Това даде повод на организаторите да обявят, че са обнадеждени и очакват рекордът от 32-ма състезатели през август да бъде подобрен в предстоящите две надпревари.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук