САМО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Александър Манолев се отказва от министерския пост?

0
32946
Снимка: Министерство на икономиката

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

Александър Манолев се отказва от министерския пост. С информация за това разполага Информационна агенция „Дейли Прес“, макар и тя да не е потвърдена официално.

Малко по-късно се очаква и брифинг в Министерски съвет.

Припомняме, че Александър Манолев бе номиниран за поста на транспортния министър, след като Ивайло Московски подаде оставка.

Александър Манолев е заместник-министър на икономика. Той е работил в областта на маркетинга и е заемал позиции на средно и висше управленско ниво в редица компании. Назначен за заместник-министър на туризма във второто правителство с министър-председател Бойко Борисов.

Припомняме, че на 31 август, тримата министри Ивайло Московски, Николай Нанков и Валентин Радев подадоха оставки, след искане на премиера Бойко Борисов. По този начин те поеха отговорност за трагичната катастрофа край Своге, отнела 17 живота. 

Вината на тримата министри била, че не са взели мерки, за да предотвратят инцидента.

След Коалиционен съвет управляващите се разбраха за оставки.

Бойко Борисов съобщи, че те ще бъдат депозирани в Народното събрание в четвъртък и представи имената на тримата заместници.

В началото на днешното заседание обаче председателят на парламента Цвета Караянчева информира, че все още не е постъпил указ от държавния глава за освобождаване на Младен Маринов като главен секретар на МВР.

Заради липсата на реакция от президента не може да се гласуват оставките и съответно новия състав на правителството.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук