САМО В DAILYPRESS.bg! Скандал! Съдебни лекари раздават медицински удостоверения срещу петдесетачка!

0
18426

Разследване на Тодор СТЕФАНОВ, DAILYPRESS.bg/СОФИЯ

Най-фрапиращото е, че жертвата е стъписана и почти не може да реагира именно елемента на объркване използват злонамерените лица

Нов бизнес набира скорост и е напът да съсипе живота на хиляди граждани. Схемата е изключително проста, но за сметка на това много ефективна, научи единствено Информационна агенция „Дейли Прес“.

Чрез нея се цели най-вече да бъдат  затваряни устите на неудобни хора и журналисти. Схемата най-често се използвала за поръчки от политици.

Как действа самата схема?

Срещу скромната сума от 50 лева поелия поръчката се снабдява със съдебно медицинско удостоверение (СМУ) за телесна повреда, най-често диагнозата е комоцио.

Следва подготовката на двама или трима кошаревски (лъжесвидетели) свидетеля. и посочената жертва е практически обречена. Най- често уж пострадалото лице подава жалба до прокуратурата, като към нея прикрепва СМУ-то и посочва свидетелите.

От там нататък системата действа напрактика безотказно- жертвата бива привлечена като обвиняемо лице и много скоро се озовава в съда. Най-фрапиращото е, че жертвата е стъписана и почти не може да реагира именно елемента на объркване използват злонамерените лица.

На следващ етап е претупването на досъдебното производство и самото съдебно дело и тук за съжаление практиката сочи, че почти 95% случаите делата се решават в полза на злонамерения жалбоподател.

Служители от съдебната система съобщават за Агенция „Дейли Прес“, че вече  има лица за които се знае, че сериозно се занимават с този вид бизнес. Най-много такива персони се наблюдават в Пловдив и Бургас.

В Бургас дори се знае и при кой съдебен лекар се вадят безпроблемно медицинските удостоверение, тъй като същия много често правел и медицинската експертиза на издаденото от самия него съдебно медицинско удостоверение удостоверяващо наличието на телсната повреда.

Пострадалите от тази схема вече са стотици, но избягват да говорят, тъй като унижението, което са преживяли много трудно се преодолява и това е разбираемо, защото да бъдеш осъден за деяние, което не си извършил, само за това да ти бъде затворена устата не се преживява лесно!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук