САМО В DAILYPRESS-bg.com! Защо сега погнаха Миньо Стайков и Ветко Аарабаджиев ли?

Коментар на Деян Дянков в социалните мрежи

0
7685
Снимка/източник: Информационна агенция БГНЕС

Шумната акция срещу алкохолния бос Миньо Стайков и дни по-рано тази срещу Ветко Арабаджиев раздвижи социалните мрежи. Попаднахме на интересен коментар на Деян Дянков, който се обяснява защо точно тези двамата са обект на преследване от страна на прокуратурата.

*Публикуваме без редакторска намеса.

„Днес ще научите, че свръхnрокуратурата е арестувала видния алкохолен бос Миньо Стайков заради далавери с акциз. Това е само дни след като същата погна сват му топ хотелиера Ветко Арабаджиев за пране на пари и укриване на данъци.

Това не може да е добра новина. Такава ще е, ако някога бъдат осъдени на три инстанции, потвърдени в Страсбург и пратени в затвора.

Но нека за секунда предположим, че са виновни и nрокуратурата наистина цели да ги опандизи с яки доказателства. Няма как да не си зададем въnроса: Ама защо сега? Наистина ли Миньо отсега върти без бандерол? Сериозно? Не е ли от 20 години? А Ветко с автопарка за 10 млн. лв.? Наистина ли е започнал да прекрачва закона тук напоследък? Не е ли и той от 1994 в играта? Значи 20 години бил бял бизнесмен и сега наскоро започнал далаверите? Мхм … Защо сега? Защо сега? Защото досега си е плащал, ще речете. И какво? Сега изведнъж е решил да спре да си плаща? Нима? Т.е . буквално сам си е надянал прангите? Нелепо. Плащали са си и не са имали нищо против и да продължат да си плащат.

Защо сега пи? Ами защото така . Защото сега са решили . Защото от време на време все пак трябва да щракнат белезниците на някоя едра риба (нищо, че съдът после ги оправдава) и този път колелото на късмета просто се е завъртяло на техните имена. Защото едрите арести създават у масовия Иван Иванов илюзията, че властта все пак я има, властта работи и никой с Бентли не може да е 100% сигурен докога ще си го кара. Той, Иван Иванов, след З-4 години дори и няма да разбере, че Миньо или Ветко са оправдани. Но това няма значение. Важното е сега да схване, че властта пипа яко, всичко е наред и има стабилност.

Затова е сценката. Проблемът у нас не е, че липсва справедливост. Проблемът е, че справедливостта идва изборно и по часовник, който не цъка по правилата на закона.“

Защо сега погнаха Миньо Стайков и Ветко Аарабаджиев ли? Защото...
Снимка/източник: Информационна агенция ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук