Само мит ли е? Започва най-голямото издирване на чудовището от Лох Нес от 50 години

0
72

Неси продължава да се радва на особено внимание,

Стотици специалисти и доброволци започват от днес най-голямото издирване на чудовището от Лох Нес от повече от 50 години насам, когато се навършват 90 години от началото на съвременния мит за Неси, съобщава БНР в свой материал.

Легендарното чудовище продължава да се радва на особено внимание, макар да не е доказано, че то изобщо съществува. Този уикенд детективи-аматьори се присъединяват към най-голямото търсене на Неси от 1972 година насам.

Персоналът на „Центъра Лох Нес“ в градчето Дръмнадрохит на брега на езерото обедини усилията си с доброволния изследователски екип „Лох Нес Експлорейшън“ в опит да разкрие истината, 90 години след като управителката на крайбрежен хотел Анди Макей в далечната 1933 година съобщава, че е видяла подобно на кит същество в езерото.
Вестник „Инвърнес Куриър“ разпространява сензацията, а тогавашният редактор Евън Барън описва създанието като „чудовище“. Оттогава мистерията на Неси вдъхновява много хора и се появяват книги, телевизионни предавания и филми. Това съвсем естествено води и до процъфтяване на туристическата индустрия в района.

Сега ще бъде използвано геодезическо оборудване, каквото никога не е било използвано преди, за да разкрие тайните на мистериозните води. Това ще включва дронове, които ще произвеждат топлинни изображения на водата от въздуха с помощта на инфрачервени камери.

Хидрофон също ще бъде използван за откриване на акустични сигнали под водата.

Остава въпросът: Ще разкрие ли това проучване истината за Неси?

Красимир Ангелов

dnes.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук