Световните звезди обещаха здрав мач и зрелищно шоу

0
879
Патрис Евра раздава автографи на фенове

Световните футболни звезди обещаха интересен мач и зрелищно шоу на българските фенове преди благотворителния сблъсък между сборни тимове на Димитър Бербатов и Луиш Фиго. Срещата на стадион „Васил Левски” е утре от 20 часа, като се очаква на трибуните да има около 35 хиляди зрители, а събитието ще бъде предавано пряко по bTV Action.

Още в ранния следобед днес на ВИП-а на летище София започнаха да пристигат футболните величия, които ще се пуснат в благотворителната инициатива. Първи на българска земя кацна левият защитник Фил Невил, който бе съотборник с Бербо в „Манчестър Юнайтед”. „Моя мечта беше да играя срещу Христо Стоичков и се радвам, че ще го направя. Той е по-бавен, отколкото преди 20 години, но пак е много опасен”, сподели с усмивка Невил, който заедно с останалите гости беше причакан от стотина фенове за автографи и снимки.

След него с полет от Мадрид дойде капитанът на съперниковия отбор Луиш Фиго, който доведе със себе си легендите на „Реал” Предраг Миятович и Мичел Салгадо. „Ще има много шоу, но най-важното е да съберем средства за българските деца”, заяви Фиго.

Миятович пък също не пропусна да коментира факта, че ще се изправи срещу легендата на „Барселона” Стоичков. „С Христо сме приятели. Това, че сме играли за двата испански гранда, не означава, че извън терена също сме съперници”, коментира легендарният халф.

Безспорно най-колоритни пък бяха защитниците на „Юнайтед” Патрис Евра и Неманя Видич, които са едни от най-близките приятели на Бербатов. Французинът не пропусна да припомни, че с Димитър са „като братя от различни майки”. „Вече се чувствам като у дома си, страхотно посрещане – щастлив бе Евра. – Моето желание е един ден някое от децата, които са от фондацията на Бербатов, да облече екипа на „Юнайтед”. С Димитър сме повече от приятели, като братя сме. Нямаше как да откажа поканата, въпреки че жена ми ще ме убие, че пак играя футбол”, не пропусна да покаже чувството си за хумор защитникът. Неманя Видич пък също бе категоричен, че шоуто ще бъде страхотно. „Нямам търпение. С Берба сме балканци и това веднага ни сближи на „Олд Трафорд”. Обаждат се някои стари контузии, но мисля, че всички сме във форма и ще зарадваме феновете”, заяви Видич.

Легендата на „Реал” Предраг Миятович се снима с деца от фондацията на Димитър Бербатов.

Треньори на двата тима пък също ще бъдат сериозни имена. Сборният отбор на Бербатов ще бъде воден от Мартин Йол, а начело на този на Фиго ще бъде Аврам Грант. „За мен е истинско удоволствие да бъда отново треньор на Димитър, който е най-талантливият футболист, с когото съм работил в кариерата ми”, сподели Мартин Йол при пристигането си в България.

Легендите

United Stars: Райън Гигс, Пол Скоулс, Гари Невил, Неманя Видич, Едвин ван дер Сар, Патрис Евра, Христо Стоичков, Стилиян Петров, Mартин Петров, Красимир Балъков, Роби Кийн, Рио Фърдинанд, Фил Невил, Димитър Бербатов (к)

All Stars: Роберто Карлош, Робер Пирес, Франческо Толдо, Йенс Леман, Мичел Салгадо, Деко, Максуел, Нуно Гомеш, Гайска Мендиета, Иван Кордоба, Предраг Миятович, Давид Трезеге, Кристиан Карембьо, Яри Литманен, Луи Саха, Луиш Фиго (к)

/монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук