Северна Корея накара Япония да настръхне! Ужасени граждани търсят спешен подслон и се барикадират по мазета след изстреляната ракета (СНИМКИ)

0
1228

Припомняме, че по-рано днес Ким Чен-ун изстреля поредната балистична ракета, но този път тя е преминала през небето на Япония. Ужасени граждани търсят начин да се евакуират в сгради и мазета. Това е най-силната ескалация на напрежение между Северна Корея и другите страни до момента, предава Daily Mail.

Японската армия не се опита да свали ракетата, която се разцепи на три парчета край брега на Хокайдо и се приземи в Тихия океан, на около 700 мили източно от нос Еримо, след като прпътува 1700 мили само за осем минути. Милиони японски граждани бяха събудени с текстове, които ги подтикнаха да се преместят в „здрава сграда или сутерен“, докато ракетата минава през територията им около 6 часа местно време. Жителите се покриваха, а железопътните служби в Япония спряха.

Пътуващите в ранните сутрешни часове казаха грубо: „Всички линии преживяват срив поради изстрелването на ракети“. Смята се, че диктаторът Ким Чен-ун е изстрелял ракетата си над Япония, защото това е пътят към американската територия на Тихия океан, а именно о-в Гуам, която той заплашва да атакува преди две седмици.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук