СЕИР В СТОЛИЧНИЯ КВАРТАЛ „НАДЕЖДА“! Младеж на 19 години изрева пред ДЕЙЛИ ПРЕС TV: Полицаи ме пребиха в районното!

0
5488

Пореден сигнал за полицейско насилие. 19-годишен младеж се оплака пред Информационна агенция „Дейли Прес“, че е бил пребит в полицейския арест в София, докато униформените го разпитвали за кражба на телефон. Миналата седмица Ивайло Василев от столичния квартал „Надежда“ е бил задържан за 24 часа в РУП-София. Твърди, че белезите по тялото му са от престоя в ареста.

„Накараха ме да клякам на колене, да си опъвам ръцете напред и пак ме рита, защото ме обвиняват за някакъв телефон, който е изчезнал, и обвиняват мен, това изобщо не е вярно. С една летва пак ме удряха по главата, навсякъде по тялото”, твърди момчето пред топ журналиста ни Тодор Стефанов.

След като е пуснат от ареста, Ивайло и близките му научават, че е бил задържан за друга кражба, станала преди два месеца. Според заповедта, той е задържан за кражба на портфейл и телефон на улица в „Надежда“, в който е имало лични документи и сумата от 20 лева.

„Задържането е за едно, а го бият за друго”, коментира пред „Дейли Прес“ Добри Василев, чичо на Ивайло. Момчето от своя страна, твърди, че по това време е било на работа.

Младежът е с чисто криминално досие. Близките му ще сезират за случая главния прокурор и вътрешния министър, научи преди минути „Дейли Прес“.

След сигнала от полицията разпоредиха проверка, въпреки че до момента жалба срещу техен служител за превишаване на права не е постъпвала. Ако се докаже вина, ще има и наказания. Но ако се окаже клевета, униформените също ще си търсят правата.Image result for Пребиха младеж в Надежда

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук