Сеир! Симеонов нахока Хекимян, водещият гузно се оправдава (ВИДЕО)

0
1418

Вицепремиерът Валери Симеонов бе гост в сутрешния блок на bTV. Пред Антон Хекимян той говори за протестите, европредседателството на България, както и за убийството на бизнесмена Петър Христов и отвличането на Адриан Златков. В един момент обаче водещият го заговори за откритите преди време тоалетни на Калотина.

„Аз се гордея с това, че осигурих водозахранването на целия района. Не става само за тоалетните на Калотина, за който толкова се подигравахте от bTV с мен. Прекалихте и изкривихте нещата“, отсече Симеонов. „Отношението ви е определено ясно – благодаря ви“, категорично отсече и така завърши разговора вицепремиерът. „Реално отразяваме събитията“, опита се да се оправдае Антон. В разгорещения разговор Симеонов увери още, че парламентарната група „Обединени патриоти“ ще внесе поправка в закона, с която да се намалят процедурите за строителство на ски лифтове.  Според сега действащите разпоредби в Закона за горите при строителство на лифт се изисква промяна на предназначението на земята под него, което е дълга и сложна административна процедура.

Такова изискване обаче няма за далекопроводите, каза вицепремиерът. По-строгият режим за лифтовете е прокаран представители на зелени движения – добре организирани Още от 90-те години – с цел да се ограничи зимният туризъм. Затова парламентарната група още този месец ще предложи това ограничение да отпадне, заяви Симеонов Той подчерта, че държавата ще застане не само зад инвеститора във втори лифт на Банско, но нейна задача е да развива и Витоша, Пелерик, Пампорово, Чепеларе, Гела.

ВИДЕО ТУК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук