Село се видя в чудо: стадион, изграден по европрограмите, не издържа на силните ветрове и… отлетя!

0
1329

Село в дивия Северозапад се видя в чудо, след като местния стадион, един от многото изградени по европейските програми за развитие на селските райони, не издържа на силните ветрове тези дни и… отлетя!

Местни пийняци първоначално сбъркали хвърчащото съоръжение с НЛО заради светлините от прожекторите, но по падащите чимове разбрали, че неизползваемата атракция вече не е стационарна.

„Виждали сме някой тарикат да хвърчи през прозореца на кръчмата, виждали сме и кметският наместник да хвърчи със 160 км/ч по черните пътища, закъснявайки за концерта в читалището на Бойка Дангова, обаче такова чудо не бехме видели.

Тука и без това повечето сме с проходилки, нали Десподов стана космонавт, сега поне той може да тренира, па и топка има горе, нали навремето Йовов прати“, утешават се местни.

Общинският кмет пък отказва да признае, че при изграждането са използвани по-евтини и некачествени материали.

„Това просто е иновация – в световен мащаб футболните колоси гастролират по света, а ние решихме да пуснем стадиона на турне. Няма за какво да съжаляваме – ей го, в съседната община имат два, по-хубави стадиона, ще кацне нещо по-добро.

Пък ако вятърът задуха от изток, току-виж ни довял някои бразилчета от Лудогорец, та и Шампионска лига ще атакуваме“, кефи се градоначалникът.

Вместо „Излел е Дельо хайдутин“, от летящата трибуна с 5 пъти по-голям капацитет от жителите на селото, пък се носи „Кило доле, кило горе“ на Миле Китич.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук