Селски кмет крие пистолет без фабричен номер в дома си

0
971

Обвиниха кмета на пазарджишкото село Братаница, 53-годишния Георги Спасов, за незаконно държане на оръжие. Прокуратурата в Пазарджик е ръководила огледи, разпити на свидетели, назначени експертизи, съобщи Дарик.

Установено е до момента, че от юни до 11 декември 2015 година той е придобил и държал в къщата си в селото един пистолет „Макаров“, калибър 9 мм, произведен в Русия, без фабричен номер, осем патрона, калибър 9 мм, и един боен патрон, предназначен за пушка „Мосин Наган“.

Кметът не е имал надлежно разрешение, което се изисква по Закона за оръжията, взривните вещества и пиротехническите изделия. На Георги Спасов е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 1000 лева.

Оръжието на Спасов бе открито в дома му след обиски, организирани по повод на убийството на 44-годишен баща на три деца от Братаница. За това престъпление кметският син – Васил Спасов, на 27 години, е един от тримата обвиняеми.

Другите двама са Георги Николов и Илиян Найденов. Васил и Георги са с постоянно задържане под стража. Мярката на Илиян, домашен арест, предстои да бъде гледана на 18 февруари от 10 часа в Апелативния съд в Пловдив. Неговите адвокатите са я обжалвали и прокурорът по делото Димитрия Ганчева я е протестирала.

Както съобщихме по-рано в друга област – Смолянско, е проведен семинар с кметове, които са били инструктирани как да залавят нарушители и да им слагат белезници.

Междувременно се увеличават случаите на кметове или на техни роднини, които пребиват своите съседи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук