СЕМ се заема с исканията на Детския радиохор на БНР

0
4581

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

Съветът за електронни медии (СЕМ) се интересува от проблемите Детския радиохор на Българското национално радио (БНР) и ние ще ви помогнем за разрешаването на вашите искания.

Никога не е стояло на дневен ред неговото закриване.

Това обяви председателят на Съвета за електронни медии София Владимирова на брифинг, на който присъстваха и родители на хористите, преди началото на заседанието на Министерския съвет.

Владимирова поздрави подрастващите и техните родители, че не се безучастни и отстояват своите искания и увери, че ще се намери решение на проблема. Тя прикани на среща Детския радиохор на БНР и родителите им на среща в СЕМ, в петък от 15:00 часа.

Културният министър Боил Банов също поздрави подрастващите и родители им по повод техните искания и протести във връзка със смяната или съчетаването на функциите на диригентите на радиохора. Банов отбеляза, че те се ползват с цялото уважение на Министерския съвет и радиото не е в подчинение на изпълнителната власт.

„Председателят на Съвета за електронни медии е тук и въпросите, които могат да бъдат дискутирани и да са решат, са в нейната област“, обясни културният министър. Той допълни, че ако държавата се намеси в работата на радиото, то това би било сериозно нарушение.

Банов поясни, че не би могъл да отговори кои хора могат да бъдат назначени и как, защото по думите му подрастващите и техните родители, след като излязат от Министерски съвет, биха си помислили:Този ни замете и ни каза да се оправяме.

Малко по-късно, в началото на редовното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов също изрази своята позиция пред министрите. „Надявам се шефът на Българското национално радио и Съветът за електронни медии (СЕМ) да си свършат работата. Не може децата да ги оставят да стоят навън. Да си поемат нещата.“

Думите на премиера са по повод протеста на Детския хор към БНР заради отстраняването на диригента им Венеция Караманова.

От своя страна министърът на културата Боил Банов увери, че нещата ще се уредят.

Министърът на културата Боил Банов коментира, че смисълът на демокрацията е медиите да не бъдат под влияние на правителството и премиера и да имат възможност за самостоятелен живот и самостоятелно мнение. „Мисля, че нещата ще бъдат решени добре за всички“, каза още Банов. „Да, ама са под нашия прозорец“, коментира премиера Бойко Борисов.

,,Предал съм уважението от вас, както и от цялото правителство. Нека все пак се знае, че медиите не са под влияние на правителството“, заяви Банов.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук