Сензационно: Секс кукла разкри банда на „Ислямска държава”

0
1295

Полицията на Ингушетия успя да обезвреди престъпна група, чиито членове поддържали връзка с бойци на „Ислямска държава”. Органите на реда попаднали на следите на един от главатарите на бандата, след като той си поръчал секс-кукла от китайски магазин.В началото полицаите дори не се досещали, че престъпниците, които разследвали, са екстремисти. Считали, че са обикновени фалшификатори на пари. Набили им се на очите, защото редовно плащали за телефонни карти с фалшиви банкноти, съобщи Life.ru.

Бандитите обаче останали неоткриваеми, тъй като ползвали сим картите само за един разговор и след това ги изхвърляли. Униформените попаднали на гореща следа едва когато един от собствениците на следените сим карти си поръчал секс кукла. Открили го по посочения адрес за доставка. След задържането му станало ясно, че той и останалите от групата имат връзка с „Ислямска държава”.

28-годишният Умар Гагиев издал и останалите членове на бандата. Станало ясно, че през миналата годена те се присъединили към структурите на екстремистите.

В дома му са открити цял арсенал от оръжия – самоделни взривни устройства, гранати, детонатори, пистолети, боеприпаси, десетки мобилни телефони, сим карти, банкови карти, както и много пари в наличност.

Предстои да се изясни каква е била ролята на групата в структурите на „Ислямска държава” и дали през нея е минавало финансиране към екстремистите.

Извършени са обиски на още четири адреса, а разследването продължава.

Превод и редакция: БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук