СЕНЗАЦИЯ ОТ ПОСЛЕДНИЯ ЧАС! Турски медии: Синът на Ердоган финансира Местан

0
1447

Синът на турския президент Реджеп Ердоган – Билял, има роля в създаването на новата партия на Лютви Местан ДОСТ (Демократи за отговорност, свобода и толерантност), съобщава турският вестник „Сьозджу“.

„Правителството на Партията на справедливостта и развитието (ПСР) успя да разедини политически и турците в България“, пише изданието. Вестникът напомня, че изключеният от ДПС Лютви Местан се готви да създаде своя партия под името ДОСТ (приятел – на турски език).

„Скандал: един милион долара от Турция“, пише „Газетепорт“, като съобщава за твърденията, че Местан се е срещал с Билял Ердоган и че Ердоган му предоставил един милион долара. Според публикацията обещаната на Местан обща сума била 20 млн. долара, които щели да се покрият от таен фонд на турското президентство.

„Джумхуриет“ и „Биргюн“ също информират по темата, но допълват, че е поет ангажимент на изборите в България да бъдат осигурени 50 хиляди гласа от Турция за партия ДОСТ. Твърди се още, че прехвърлянето на обещаните пари щяло да става с посредничеството на посланика на Турция в София Сюлейман Гьокче, пише „Биргюн“.

Инициативният комитет за учредяването на партия ДОСТ ще се събере в събота. В столичния грандхотел „София“ ще са повече от нужните по закон 50 души, сред които 5-имата депутати, напуснали ДПС с Местан, както и бившият шеф на ДПС в Кърджали Бахри Юмер. Поддръжниците на Местан се надяват бързо да съберат нужните 2500 подписа, които са необходими за регистрацията на партията.

Източник: vevesti.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук