Сестра поиска 150 000 лева кръвнина от брат си, който убил баща им

0
337

Сестра поиска 150 000 лв. кръвнина от брат си, който пребил до смърт баща им. Това стана по време на предварителното изслушване на подсъдимия Ивайло Пенчев /47г./ пред окръжния съд в Шумен в сряда. Сестрата Ралица Симеонова е конституирана като частен обвинител.

Обвиняемият се отказа от гледане на делото по съкратен ред, не е съгласен и с повдигнатото обвинение. Според него алкохолната му проба също била манипулирана – първо била 2,94, а след това малко над 3 промила.

Кървавата вакханалия в семейното жилище се разрази на 10 април м.г., когато синът преби до смърт баща си, също ветеринарен лекар, Крум Стоянов /76г./ Навръх рождения си ден синът се почерпил в заведение, купил си и бутилка за вкъщи. С бащата живеели в общ дом на ул.“Анастасия Паскалева“. Двамата били в лоши отношения, дори понякога възрастният мъж се изнасял на хотел, а синът търсел начин да го прогони.

Около 22,30 часа възникнал конфликт и Ивайло започнал да бие баща си, налагал го с юмруци и ритници, вдигнал дори стол срещу него. На финала го настъпал по гърдите и започнал да го души. След като пенсионерът издъхнал, Ивайло Пенчев подал сигнал на спешния телефон, че баща му е починал след скандал. За пристигналите медици и по-късно за следствената група нямало никакво съмнение, че пенсионерът е жертва на жесток побой. Имал черепна травма и само по главата са преброени десет удара с твърд предмет.

Синът е обвинен за умишлено убийство, а делото ще стартира на 13 април при закрити врата по настояване на зищитата.

Източник: pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук