Сидеров ще чисти паметници цяла година

0
751

„Със сигурност това ще ме превъзпита“, каза лидерът на „Атака“

Благодари на съда за дадената възможност

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров ще чисти паметници цяла година напълно безвъзмездно. Това е една от пробационните мерки, които вчера Софийският градски съд му наложи, след като се призна за виновен за хулиганство и за четвърти път сключи споразумение с прокуратурата.

Става дума за случая пред парламента от лятото на 2013 г., когато се спречка с репортер от СКАТ и му повтаряше: „Извини се, бе“, а след това блъсна в гърдите полицай. По тези обвинения прокуратурата предложи Сидеров да се регистрира по адрес поне 2 пъти седмично в продължение на година, да се среща за същия период с пробационен служител и заплатата му да бъде намалена с 13%. Съдия Вера Чочкова обаче не се съгласи и настоя намаленото на възнаграждение да се замени със 100 часа общественополезен труд за една година. Мотивът й бе, че е демонстрирал явно неуважение към обществения ред, а общественополезният труд ще превъзпита както него, така и останалите членове на обществото.

Тогава адвокат Явор Нотев запита дали може да се уточни какво точно ще върши клиентът му. Когато съдия Чочкова уточни, че това не е работа на съда, Сидеров обясни, че би искал да почиства паметници.

„С удоволствие ще се включа“, каза той и дори благодари за промяната в споразумението.

„Радвам се, че сте доволен“, отвърна Чочкова.

Това е четвърто поред споразумение за пробация на Сидеров за хулиганските му прояви за последните няколко години.

По-рано той се призна за виновен за безредиците в „Батак“, нахлуването в НАТФИЗ и „акцията“ в клекшопа на столичната ул. „Г. С. Раковски“.

„Със сигурност това ще ме превъзпита, ще бъда съвсем друг човек“, каза Сидеров.|труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук