Силвия Великова обърна БНР на семейно ООД! Мъжът й и брат му също на хранилка в държавното радио

0
240

БНР вече спокойно може да се преименува на „Великова ООД“. Медията която се издържа с данъците на българските граждани, се е превърнала в семейна фирма на Силвия Великова и там работят като редактори и мъжа й Деян Йотов, и брат му – Добрин Йотов!

Скандалното разкритие лъсна след петъчния бой в студиата на „Хоризонт“, когато бе нападнат военния репортер Добромир Видев. Тогава деверът й Добрин Йотов скочи на бой на колегата си, защото не бил съгласен с манипулациите на грантаджийската им шайка срещу ръководството на радиото.

Именно тази шуробаджанашка групичка около Великова е поела цялата офанзива по превземане на държавното радио от новото ръководство, което иска да въведе ред и във финансите на БНР, но и в начина на работа и отразяването, за да бъде спряно използването на ефира в полза на частни интереси. Начело, разбира се, стои Великова, която докато крещи, че е независима, никак не се притеснява от сутрин до вечер да е глашатай на соросоидите в съдебната система.

И в тази връзка няма как да харесаш новия директор на радиото, който и да е той, ако смята, че всичко това не е редно и трябва да се прекрати. Всеки, осмелил да се развали удобството им и да пресече тази порочна атака, бива премазан и охулен от „Великова ООД“, а вече се стига и до физическа саморазорава от скандалната журналистка и фамилията й.

Освен частното ползване на държавния ефир за чужди интереси кой знае срещу какво, семейството на Великова се облажва и финансово от цялата схема директно чрез сочните заплати и хонорари, които прибират семейно всеки месец.

„Великова ООД“ прибират яки пари, защото по разкрития на колегите им заплатите за редактори там се движат около 3000 лв., а отделно се взимат и хонорари, ако се работи допълнително като водещ. Именно затова се тръшна и Великова, съчинявайки си, че й пречели да води, а реално се оказа, че ръководството просто е въвело график, така че всички журналисти да се въртят пред микрофона, а не само семейното ООД.

Агенция ПИК разкри преди време и друга изгодна схема, която смуче въпросната шайка в БНР. Става дума за солидните средства от Европейския съюз, които получва протестърското движение БНР в лицето на двайсетина водещи, които са включени да работят по програмата „Евранет плюс“, пропагандираща различни събития, станали на територията на общността.

Един водещ прибира средно по 2-3000 лева месечно за това, че изчита някакво официозно съобщение от еврочиновниците или интервюира някой наш евродепутат. Така месечно отбрани журналисти в общественото радио, което е на държвана издръжка, получават около 5-6000 лева заплата като се добави и тази, която им плаща държавата от данъците на гражданите.

Възмутените колеги на грантаджиите тогава съобщиха, че получателите на тези пари са предимно ангажирани с кръга „Капитал“, подсъдимия олигарх Иво Прокопиев и Бутиковата партия на бившия провален правосъден министър Христо Иванов водещи на сутрешния блок „Хоризонт преди всички“ като Силвия Великова, Таня Величкова и Ирина Недева.

Недева е най-пряко обвързана с олигархичните кръгове на Прокопиев и „Протестна мрежа“, която на изборите се оскандали и като политическа сила в комбина с Христо Иванов и главния си запевчик Антоанета Цонева, известна още като Кака Цона. Радиожурналистката дори модерира техни събития, а освен това получава и подкрепа от фондацията на Десислава Гаврилова, която от години е узурпирала т.н. „Червена къща“ на скулптура Андрей Николов, не плаща наем за ползването й и притиска Министерството на културата да й отстъпи собствеността й. Гаврилова пък е съпруга на гуруто на тази нахална компания Иван Кръстев, на чийто гръб се пише не един политически провал заради несъстоятелните му съвети.

Недева смени Силвия Великова на шевския пост в сутрешния блок на БНР, след като бурната привърженичка на скандалния шев на ВКС Лозан Панов, който се занимава повече с политическа дейност, отколкото с преките си ангажименти на съдебен началник, в нейно лице е сключила сделка с ръководството на радиото да вземе мъжа й на работа.

Между другото, някой от въпросните журналисти, като Силвия Великова, захлебваха преди време скандално и от частни медии, работейки на две места – тя се изявяваше на хонорар във фалиралата вече BiT, като незнайно как това е одобрено от ръководството на БНР и не влиза в конфликт с интересите на работата в държавното радио.

Освен абсолютно тенденциозно отразяване на работата на съдебната власт, захлебващите яко от европрограмата грантаджии в БНР, са разчистили националния ефир само за едни представители на природозащитниците, известни с засмукването на милиони от броене на делфини в морето, отглеждането на лалугери и мътенето на яйца на костенурки, заради което ги погна и прокуратурата. Това е организацията „За да остане природа в България“ начело с Тома Белев, който къса нервите на целия туристически бизнес у нас, за да оправдава лапачката си по екопрограми.

Припомняме, че Белев се яви на последните парламентарни избори за депутат от листата на „Да България“ и спечели в родния си град Кърджали зашеметяваща подкрепа от… 21 гласа. Покрай тези псевдоеколози в БНР спорадично отразяват и прокопиевите „Зелени“, които също се прегърнаха с политическата мутация на Христо Иванов. Заинтересовани са засекли около 400-500 участия на пишман природозащитниците от тази кохорта и нито едно на други организациисъс същата насоченост.

Дали масираното им участие по „Хоризонт“ е плод на вътрешното убеждение на горепосочените водещи и редактори или е мотивирано по друг начин е трудно да се каже, но сърдечната им привързаност към европейските теми и най – вече към финансираните по програмата „Евранет плюс“ се измерва в реални суми, които БНР получава и разпределя към тях.

Крайно време е СЕМ и Сметната палата да проверят как се изразходват държавните и европейските пари от БНР – единственото, финансирано със средствата на данъкоплатците от държавния бюджет, както и скндалните схеми на „Великова ООД“. Това бе разпоредено и от СЕМ и подкрепено и от премиера Бийко Борисов.

Това се случва след опитите за манипулации от страна на Великова срещу новото ръководство и голословните й обвинения, които тя сама призна, че няма как да докаже. След това пък скандално отказа предложението на СЕМ да се яви на очна ставка публично с шефа на радиото, за да стане ясна цялата истина. Директорът Светослав Костов веднага обяви, че идеята на СЕМ е отлична и ще се появи на двустранно изслушване. Великова обаче се покри в миша дупка и отказа, явно притеснена, че манипулациите й ще издишат при такава очна ставка.

Дали пък няма да се окаже, че твърденията й за натиск са поредното злоумишлено съчинение на шайката й, което са измислили като активно мероприятие, за да всяват смут срещу властта преди изборите в полза на присъдружните им психодесни партии на Христо Иванов, който сам лъсна като техен рупор, явявайки се на протест пред БНР в нейна защита заедно с половината си партия?/silnavarna.bg/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук