Симеонов отвръща на удара: Ангелкова подготвя плаж за продан

0
3914

Вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че министърът на туризма Николина Ангелкова подготвя за продан 20 декара плаж в „Слънчев бряг“. Това става ясно от негов пост в социалната мрежа Facebook, с който той отговаря на изявата на Ангелкова в сутрешния блок на медия. Министърът заяви, че четирите заведения в „Слънчев бряг“, за които вицепремиерът Симеонов е подал сигнал за незаконни, са изрядни.

Симеонов се позовава на достоверна информация, според която министър Ангелкова е поискала писмено от Министерството на регионалното развитие и благоустройството да извади 20 декара плаж от изключителна държавна собственост и да бъде прекатегоризирана като частна.

По думите на Валери Симеонов така се подготвя продажбата на държавни парцели.

Снимка 360333

Вицепремиерът изтъква, че става дума за пясъчни терени около хотелите на Елена Иванова – шефка на „Съюза на собствениците на Слънчев бряг“, както и за асфалтирания път и паркинг до хотел „Оазис“, който се намира на морския бряг.

Симеонов напомня, че преди година е подал сигнал за незаконните обекти пред хотелите на Иванова „Амфора“ и „Империал“. По думите му „десетки декари златен пясъчен плаж“ са били застроени с паркинги, спортни площадки, детски площадки, незаконни заведения, пътища, огради, и други. В резултат от сигнала, обектите бяха премахнати.

„Когато в Министерски съвет бъде внесено това решение, ще протестирам и ще гласувам против! Защото, както е тръгнало, ще останем без плажове – х-л „Оазис“, х-л „Дюн“, „Какао Бийч“, Бургас – северен плаж, и много други“, пише в социалната мрежа Валери Симеонов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук