Синдик Милева: ЦСКА има реален шанс за професионален лиценз

0
1232

Синдикът на ЦСКА Дора Милева коментира бъдещето на „червените“. Икономистът е категорична, че бъдещето на клуба от Борисовата градина ще се реши от кредиторите, които трябва да решат дали да приемат оздравителен план. Милева е сигурна, че 31-кратните шампиони могат да влязат в сроковете за лицензиране.

„Съгласно закона предстои да излезе определение от съда по несъстоятелност, което одобрява списъка приети вземания. От момента на вписаване на това определение тече 30-дневен срок за представяне на оздравителен план. Той се представя пред съда по несъстоятелност, съдът решава дали да го допусне за обсъждане в събранието на кредиторите. И след това кредиторите и само кредиторите могат да решат дали дружеството да бъде оздравено. Не зависи от синдика в никакъв случай, запомнете, само от и единствено от решението на събранието на кредиторите. Те са тези, които ще решат съдбата на ЦСКА, а те имат интерес да приемат оздравяването.

Чисто технологично може ли ЦСКА да влезе в сроковете за лицензиране? Може. Клубът не е обявен в несъстоятелност. Той е дружество в процедура на производство по несъстоятелност. Така че е едно съвсем правоспособно юридическо лице и може да кандидатства и за „А“, и за „Б“ група. Още повече че имаме предложени инвеститорски намерения за оздравяване на клуба“, заяви Дора Милева пред „7 дни спорт“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук