Синоптиците на БАН не са в ефективна стачка – имат технически проблем

0
9445

Технически проблем със сърварите затруднява работата на Националния институт по метерология и хидрология. В ефира на БНТ Красимир Стоев, дежурен синоптик в НИМХ-БАН обясни за техническата неизправност.

„Имаме технически проблем от вчера от 12:15 ч. след токов удар. Сървърите на института не можаха да заработят. Ние не сме спирали, продължаваме да работим, в протест сме, но не сме в ефективна стачка. Данни има и те се изпращат по най-различен начин към всички телевизии, които ползват прогнозата за времето“, информира Стоев и допълни, че текстове от вечерта в 20:00 ч. вече са на сайта, но все още не може да се реши техническият проблем с картите.

Припомняме, синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология протестират срещу несправедливото разпределение на бюджетната субсидия за 2018 г. от страна на Общото събрание на БАН.

Синоптиците информират, че от допълнително предоставените 15 млн. лв. 80% са за публикации и цитирания и само 5% за дейности, пряко обслужващи държавата и обществото. „Това разпределение застрашава функционирането на Националната хидрометеорологична служба“, пише на уебсайта на НИМХ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук