Синоптичката от БАН Анастасия Стойчева с ексклузивна прогноза за февруари! Ето кога идва най-големият студ!

0
1702

Около 3-4 февруари очакваме застудяване, при което дъждът ще премине в сняг, около 12-13 февруари ще има валежи, които ще са основно от сняг. Най-ниските температури ще са -9 – -14 градуса. Това заяви Анастасия Стойчева от БАН в ефира на bTV относно какво време ни очаква през февруари. Докато има валежи трудно става толкова студено. Температурите се понижават след валежите. С тези валежи температурите ще се понижат, но няма да станат екстремни. Очаква ни сравнително топло време през февруари“, посочи още тя и допълни, че от 18 до 28 времето ще е по-студено от нормите. Февруари започва с температури по-високи от обичайните и над климатичните норми за региона и страната, а застудяване се очаква в седмицата 5 – 11 февруари, но няма да е драстично. Ще има повече валежи. Засега е рано да се каже дали ще има много сняг, защото това се прогнозира в по-краткосрочните прогнози, но нищо чудно да има обстановки, при които да навали повече сняг или дъжд, в зависимост от температурите, каза и Стойчева. Снимка: bTV В седмицата 12 – 18 февруари температурите ще са по-скоро ниски, отколкото пролетни, с 2 – 4 градуса под климатичните норми, добави тя.

„Като цяло месецът ще е с температури около и под нормата. Февруари е месец с доста промени във времето, за да ни напомня за идващата пролет, но и да ни напомни, че е зимен месец. Ще има динамика – често ще се затопля рязко и рязко ще се разваля времето“, посочи още тя.

„Като цяло ще приключим месеца с повече валежи“, смята още Стойчева, но допълни, че сме в умерения климатичен пояс и тези промени във времето са в реда на нещата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук