Синът на кмета на Галиче пак отърва ареста

0
834

Синът на кмета на Галиче пак отърва ареста. Съдия Агнеса Ставарова от окръжния съд във Враца пусна Мартин Чоков под парична гаранция от 2000 лева. По този начин тя потвърди решението на магистратите от Бяла Слатина, които го освободиха веднага след като той се яви в прокуратурата и бе задържан.

Наказателното производство срещу Чоков младши е по жалба на 20-годишния Радослав Алексив от Галиче, според която той го е нападнал миналия вторник на улица в селото. Ругал го и го обиждал, а после му забил юмрук. Младежът, който е тежко болен паднал и пострадал сериозно. Получил спукване на черепа и комоцио.

Според съдия Ставарова, прокуратурата няма достатъчно доказателства срещу Мартин Чоков. Нараняванията по тялото на ударения младеж са определени в медицинското удостоверение като лека телесна повреда, а не средна, както гласи обвинителния акт. Расистките и хулиганските подбуди също не са доказани. Съдията прецени също така, че няма опасност синът на скандалния кмет да се укрие.
Не на това мнение е обвинението, което поиска постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Според прокуратурата Мартин Чоков има много лоши характеристични данни и е осъждан, като в същото време има вероятност да извърши други престъпления./Монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук