Синът на Миню Стайков с бентлита и мерцедеси за милиони (папарашки снимки)

0
3542

Проверките на баровските кортежи от лъскави коли, които МВР прави от няколко седмици, съвсем не стряскат всички притежатели на скъпи возила. В това се увери фотограф на „Ретро”, заснел уникални лимузини и спортни зверове, паркирани пред любимото напоследък заведение на богаташи и олигарси в столицата.

Поръчкови модели за стотици хиляди левове пълнят алеите пред известен бар в Японския хотел, а някои от колите събират очите дори на баровците. Най-голямо впечатление прави суперскъпарският автопарк на сина на боса на Винпром „Карнобат” Миню Стайков – Стайко. Освен че е милионерски наследник, от 5 години той е зет на не по-малко богатата фамилия Арабаджиеви.

През 2011 г. Стайко се ожени за щерката на собствениците на някогашния Японски хотел Маринела и Ветко Арабаджиеви – Александра. Наследниците на милионерските фамилии вдигнаха сватба за чудо и приказ с тържества в продължение на 3 дни, която според запознати струвала над 1 млн. лв. Двамата изглежда са свикнали да пръскат подобни суми, защото почти толкова струва и автопаркът на Стайков-младши.

Само лимузината му с марка „Бентли”, драматично решена в черно и бяло, му е излязла най-малко 200 000 евро, без да се броят екстрите и поддръжката. Тя е обичайно паркирана пред хотела на тъстовете му, където той и жена му Алекс пребивават почти целодневно, след като Арабаджиеви купиха комплекса.

Бентлито обаче не е любимата кола на Стайко. Той предпочита да се вози в поръчков „Мерцедес”, снабден с невиждани луксозни екстри. Возилото е бус, специално оборудван за дълъг път и осигуряващ невероятен комфорт. Вътре има две канапета, които се превръщат и в удобни легла с масажиращ механизъм, бар, компютър и плазми.

Каква е цената на поръчковото возило, само може да се гадае, но според официалните тарифи на баварската компания бусът струва най-малко 160 хил. евро.

И това далеч не е най-скъпата кола, притежавана от Стайков-младши. Миналата година той потроши уникално спортно чудовище – „Ламборгини Авентура“, което е поръчково и според експерти струва около 300 000 евро. 28-годишният Стайко обаче катастрофира с колата на магистрала „Тракия”, забивайки се в мантинелата с висока скорост.

Не един и два инцидента с мощни спортни автомобили, които се управляват само с майсторство, има и друг известен богаташки син – Георги Станоев-Бирмата. Наследникът на пернишки милионери, който се прочу покрай 4-годишната си връзка с чалга звездата Преслава, също има автопарк за завиждане и сменя колите по-често от жените.

С днешна дата Бирмата се фука с уникално черно „Ферари”, което от съвсем скоро събира очите на софиянци. Спортният звяр, чиято базова цена е 180 хил. евро, все още е с немска регистрация, с традиционните за ъндърграунда еднакви цифри, които били любимите на Станоев. Бирмата изглежда много запален по лъскавата си играчка, защото шофира колата лично./ПИК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук